Klopp: 'Wat een briljante manier om het af te maken, dit was zo verdiend'

Liverpool hield zaterdagavond de titelhoop in leven door op bezoek bij Newcastle United de achtste overwinning op rij te pakken (2-3). Manager Jürgen Klopp vond dat zijn ploeg dikverdiend aan de haal ging met drie punten.

Klopp zag voor rust dat zijn team het best lastig had op St James' Park. 'We hadden grote moeite met de speelwijze van Newcastle United. Het is gewoon ontzettend lastig om ze te verdedigen, we hielden ze eigenlijk in leven tijdens de wedstrijd', aldus de Duitser.

Na de 0-1 van Virgil van Dijk kwam Newcastle United terug tot 1-1, waarna Mohamed Salah voor 1-2 zorgde. Tien minuten na rust maakte José Salomón Rondón echter weer gelijk en pas vijf minuten voor het einde viel de allesbevrijdende 2-3.

Lang gewacht
'We hadden het al eerder af moeten maken', gaf Klopp na de wedstrijd toe in gesprek met Sky Sports, 'nog voor zij hun tweede doelpunt maakten. Maar dit was een briljante manier om het af te sluiten, en zo verdiend! Het was een pittige wedstrijd, tegen een fysiek sterkere tegenstander.'

'We moesten ervoor knokken, maar ik kan niet trotser zijn dan ik nu ben. Het voelde een beetje als voorbestemd wat er vanavond gebeurde. Daarom was ik verder ook zo rustig tijdens de wedstrijd. De jongens geven alles wat ze in zich hebben en je moet het gewoon blijven proberen', aldus Klopp.

'Ik heb in de rust tegen ze gezegd dat we gewoon moesten blijven voetballen. Newcastle zette echt alles op alles, maar wij hebben de drie punten binnen en koersen af op de ontknoping. Zijn wij op dit moment de beste ploeg op aarde? Nee hoor, wij moeten er gewoon keihard voor werken.'

Blessure Salah
Grote schrik was er rondom Mohamed Salah, die na zo'n zeventig minuten geblesseerd raakte aan het hoofd na een botsing met doelman Martin Dúbravka. Hij werd enkele minuten behandeld op het gras en daarna voorzichtig per brancard van het veld gedragen. Klopp sprak na de wedstrijd echter geruststellende woorden aan Sky Sports. 'Hij heeft de wedstrijd binnen helemaal afgekeken, het gaat oké met hem', verzekert de manager.

Mohamed Salah verliet het veld per brancard na een botsing met de keeper van Newcastle United.

Alexander-Arnold
Trent Alexander-Arnold, die een assist in huis had bij zowel de 0-1 als de 1-2, sprak net als zijn trainer van een zware wedstrijd. 'Dat wisten we van tevoren ook al wel. Newcastle kwam heel sterk twee keer terug, maar wij wilden echt een boodschap afgeven na wat ons een paar dagen geleden overkwam', aldus de back.

'We lieten vanavond zien de mentaliteit te kunnen vinden om terug te komen. Het is ons dit seizoen vaker gelukt om terug te komen na een achterstand, we weten ook dat wij daar de spelers voor hebben. De druk ligt nu weer bij Manchester City, hopelijk kan Leicester City ons komende maandag een mooie gunst verlenen', zegt Alexander-Arnold.

Zelf moet bij Liverpool de knop weer om en de blik op Europees voetbal. Dinsdag staat de return gepland voor de wedstrijd tegen Barcelona. De eerste ontmoeting eindigde in 3-0. 'Er wacht ons een gigantische hobbel in die wedstrijd. Dinsdag moeten we weer vol aan de bak', weet Alexander-Arnold.