Klopp verklaart vertrek Coutinho: 'Hebben er écht alles aan gedaan'

Reacties

Liverpool heeft Philippe Coutinho zaterdag dan uiteindelijk tóch verkocht aan Barcelona. De Catalanen deden afgelopen zomer al verwoede pogingen de Braziliaan te contracteren, maar Liverpool wees dat resoluut af. Een half jaar later laten The Reds hun sterspeler alsnog vertrekken. Manager Jürgen Klopp vertelt wat er veranderd is.

Klopp verklaart vertrek Coutinho: 'Hebben er écht alles aan gedaan'

'Het is geen geheim dat Philippe naar Barcelona wil sinds juli, toen ze voor het eerst interesse toonden. Philippe drong enorm aan bij mij, de eigenaren en zelfs zijn teamgenoten dat dit een transfer was die hij wanhopig wilde maken. Ondanks dat alles hebben we hem hier gedurende de zomerse transferwindow weten te behouden, hopende dat we hem zouden kunnen overtuigen hier te blijven en onderdeel te zijn van wat we hier aan het opbouwen zijn', blikt de Duitser terug op de clubsite.

'Ik kan de Liverpool-supporters vertellen dat we, als club zijnde, alles binnen onze mogelijkheden hebben gedaan om Philippe te overtuigen dat bij Liverpool blijven even aantrekkelijk was als een vertrek naar Spanje. Maar hij is er honderd procent zeker van dat zijn toekomst - en die van zijn familie - bij Barcelona ligt. Dit is zijn droom en ik ben er nu van overtuigd dat we niets meer kunnen doen om hem van gedachten te doen veranderen', verklaart Klopp.

'Philippe heeft een fantastische bijdrage geleverd aan deze club de laatste vijf jaar en hoe teleurgesteld we ook zijn dat hij dat niet wil doorzetten, we willen hem toch het beste wensen. Met grote tegenzin zeggen we vaarwel tegen een goede vriend, een schitterend persoon en een fantastische speler.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.