Klopp trapt op de Van Dijk-rem: 'Volgende week spelen? Dat zou een verrassing zijn'

Reacties

Liverpool-manager Jürgen Klopp is dik tevreden met de progressie die Virgil van Dijk boekt, maar trapt tegelijkertijd ook op de rem: het is vrijwel uitgesloten dat de Oranje-captain vóór 8 augustus speelminuten maakt.

Klopp trapt op de Van Dijk-rem: 'Volgende week spelen? Dat zou een verrassing zijn'
© Pro Shots

Liverpool is momenteel mét Van Dijk op trainingskamp, waar het ultrakorte oefenpotjes speelde tegen Wacker Innsbruck en VfB Stuttgart, voordat vrijdagavond FSV Mainz 05 de tegenstander was. Dat duel werd met 1-0 gewonnen, maar zoals eerder in de week maakte Van Dijk ook dit keer nog geen speelminuten. De Nederlander traint wel weer mee na zijn zware knieblessure.

Maar voor wedstrijden spelen is het nog te vroeg, aldus Klopp. Op de vraag of Van Dijk (en de eveneens herstelde Joe Gomez) volgende week tegen Hertha BSC al in actie kunnen komen, zei hij: 'Helaas zou het nog steeds een verrassing zijn als zij dan meedoen. Kijk: ze doen alles mee, ze trainen en we doen alles wat mogelijk is, maar we moeten geduldig zijn.'

Want, zo stelt Klopp: 'We bereiden ons hier voor op een heel seizoen, niet op een oefenwedstrijd. Ik ga in een wedstrijd zoals deze geen risico's nemen, dus we moeten afwachten. Er komen een hoop oefenwedstrijden aan, maar in de eerstvolgende zie ik die twee nog geen minuten maken.'

Liverpool neemt het op donderdag 29 juli op tegen Hertha BSC, de eerstvolgende oefenwedstrijd staat pas voor zondag 8 augustus gepland. Mogelijk kan Van Dijk dan wel weer meedoen, maar zoals gezegd neemt Klopp geen risico.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.