Klopp snapt niets van nederlaag: 'Wij speelden geweldig'

Jürgen Klopp beleefde een krankzinnige avond in Camp Nou. 'Zijn' Liverpool verloor met 3-0 van Barcelona, maar toch kon de manager onmogelijk ontevreden zijn over het niveau dat zijn team haalde.

Liverpool had bijna de hele wedstrijd het initiatief tegen Barcelona en creëerde volop kansen, maar kreeg de bal er maar niet in. Aan de andere kant was Lionel Messi wél effectief en zorgde hij ervoor dat de Engelsen op de rand van de uitschakeling staan.

'Wat moet ik zeggen? Wij hebben Barcelona op een geweldige manier in de problemen gebracht. Vooral na rust speelden wij aan de bal gewoon heel goed. Een 1-0 achterstand is al vervelend, maar normaal gesproken geen heel groot probleem. In de rust analyseerde ik de eerste helft met de jongens en vertelde ik wat er beter moest.'

In de tweede helft kwam Liverpool ook beter voor de dag, maar door twee goals van Messi stapte het wel met een 3-0 nederlaag van het veld. 'Ik weet niet of wij nog beter kunnen dan vanavond, als ik eerlijk ben', zei de moedeloze Klopp. 'Eén keer maakt Messi hem uit de rebound, daarna volgde zijn wonderschone vrije trap. Die was onhoudbaar.'

'Ik vond dat we goed hebben gespeeld en dat we de counters van Barcelona goed onder controle hadden. We speelden met ons hart en daar houd ik van', vervolgde Klopp, die weinig vertrouwen lijkt te hebben in de return. 'We zullen in ieder geval spelen, dat moet nu eenmaal. De sfeer in de kleedkamer was niet best. We moeten hiervan leren. Het zal heel moeilijk worden na dit resultaat, maar we moeten ons nu eerst focussen op de competitiewedstrijd tegen Newcastle United.'