Klopp prijst Ajax en wil drama in Napels wegpoetsen: 'Mijn slechtste wedstrijd'

Reacties

Liverpool-manager Jürgen Klopp hoopt dat zijn spelers een harde les hebben geleerd na de afgang van vorige week tegen Napoli. Klopp blikt in aanloop naar het thuisduel met Ajax terug op de dramatische avond in Napels.

Klopp prijst Ajax en wil drama in Napels wegpoetsen: 'Mijn slechtste wedstrijd'
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
2 - 1
Ajax
Ajax

Voor Liverpool was er na de oorwassing bij Napoli geen kans op revanche in de Premier League. Het duel met Wolverhampton Wanderers werd uitgesteld vanwege het overlijden van koningin Elizabeth II. 'De tijd hebben we benut om te trainen en analyses te maken, logisch na zo'n wedstrijd als tegen Napoli', aldus Klopp op een persconferentie.

'Ik heb de wedstrijd teruggekeken en het was verschrikkelijk. Dat weten de spelers ook. Het was echt de slechtste wedstrijd sinds hier ik de manager ben. We hebben meer slechte wedstrijden gespeeld, zoals Aston Villa-uit (7-2, red.), maar toen lieten we nog flitsen van onszelf zien. Tegen Napoli was er werkelijk niets. We moeten inzien hoe dat kon gebeuren', aldus Klopp.

'Het begint allemaal bij de bal in de ploeg houden. Ik heb zo'n tien woorden gelezen van wat er allemaal over ons is gezegd en geschreven, maar alle kritiek was vast terecht. Ik zou ook met veel vragen hebben gezeten voor de manager en de spelers. Het is nu aan ons om een reactie te laten zien tegen Ajax. Dat weten we maar al te goed, maar dat betekent geen garantie op een goed resultaat', verklaart de Duitser.

Vernieuwd Ajax
Klopp is onder de indruk van het 'nieuwe' Ajax onder Alfred Schreuder. 'Er is veel veranderd, maar ze doen nog altijd goed werk. De situatie voor ons in de groep ziet er op dit moment niet goed uit, maar we staan nu voor onze eerste thuiswedstrijd. Of Ajax een van de sterkste teams in de Champions League is? Ik heb nog niet alle clubs zien spelen, maar Ajax hoort zeker thuis in deze competitie.'

Buiten de absentie van Andy Robertson wilde Klopp weinig kwijt over personele zaken in de selectie en de tactiek van The Reds. 'Ik wil Ajax geen hints geven over wat ze dinsdagavond kunnen verwachten. Ik ben hier niet voor de krantenkoppen. Die moeten ontstaan door wat we op het veld laten zien. Het is wel voor iedereen duidelijk dat we niet consistent genoeg zijn dit seizoen. Daar willen we verandering in brengen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.