Klopp openbaart dramatisch vooruitzicht Oxlade-Chamberlain

Reacties

Alex Oxlade-Chamberlain kan zich nu al richten op het seizoen 2019/20. De 24-jarige middenvelder van Liverpool kampt al sinds april met een zware knieblessure die hij opliep in de Champions League-wedstrijd tegen AS Roma. Manager Jürgen Klopp heeft nu bekendgemaakt dat Oxlade-Chamberlain het grootste gedeelte van het nieuwe seizoen zal missen.

Klopp openbaart dramatisch vooruitzicht Oxlade-Chamberlain

Liverpool noemt het op de clubsite een bonus als Oxlade-Chamberlain aan het einde van het nieuwe seizoen een officiële wedstrijd zal spelen. Toen de middenvelder tegen Roma een tackle inzette, liep hij op meerdere plekken letsel op aan zijn knieband. Acht dagen later werd hij met succes geopereerd. Oxlade-Chamberlain wilde liever niet dat dit naar buiten kwam om de aandacht niet van de Champions League-finale tegen Real Madrid af te leiden.

'Ik kan niet wachten om hem weer terug te hebben tijdens wedstrijden, toch zullen we dat doen', zei Klopp. 'We zullen geduld tonen, dat is nodig voor hem om zo goed mogelijk terug te keren en weer op het niveau te komen waar hij was als een van de beste spelers van het Europese voetbal.'

Door de blessure miste Oxlade-Chamberlain het WK, waar Engeland de halve finale haalde en uiteindelijk werd uitgeschakeld door Kroatië. Frankrijk versloeg Kroatië in de finale met 4-2.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.