Klopp neemt het op voor blunderende Adrián: 'Welkom, Ali deed hetzelfde'

Jürgen Klopp benadrukte na de moeizame 1-2 overwinning van Liverpool op Southampton zijn doelman Adrián niets kwalijk te nemen. De Spanjaard blunderde bij het doelpunt van The Saints, waardoor de slotfase nog even spannend werd.

Adrián probeerde na een terugspeelbal rustig op te bouwen, maar schoot de bal zo in de voeten bij Danny Ings. De ex-speler van Liverpool toonde geen genade en schoot de aansluitingstreffer binnen. Het doelpunt deed Klopp desondanks niet terug verlangen naar de geblesseerde Alisson Becker. Wel moest de Duitse trainer even denken aan zijn Braziliaanse doelman.

'Eindelijk, nu ben je echt Liverpool-speler', antwoordde Klopp lachend op de vraag wat hij tegen Adrián had gezegd na afloop van de wedstrijd. 'Ik heb hem welkom geheten. Ali deed vorig jaar tegen Leicester City hetzelfde. Het is iets wat een doelman van Liverpool blijkbaar altijd een keer moet overkomen. Ik maak me daar ook niet druk om, zolang we de wedstrijden wel gewoon winnen.'

Even leek Klopp Adrián vanwege een enkelblessure, opgelopen na een domme actie van een fan, te moeten missen tegen Southampton. 'Hij heeft vanochtend om 10.00 uur nog individueel getraind. Daarna werd ik gebeld met de mededeling dat hij kon spelen. Dat had hij bij het ontbijt om 9.00 uur zelf ook al tegen me gezegd. Ik heb geen seconde getwijfeld om hem op te stellen.'

Klopp vond de eerste helft van Liverpool onvoldoende. 'In de tweede helft deden we het een stuk beter en grepen we de controle. Toen lieten we ook veel goede dingen zien. Alleen was daar toen de 83ste minuut en Adrián dacht: "Ik heb een goede wedstrijd gespeeld, dus misschien moet ik net als Ali vorig jaar een fout maken." Daardoor lag de wedstrijd weer open, maar gelukkig hebben we het gered.'