Klopp looft veerkracht Liverpool: 'Eerste helft was exceptioneel'

Manager Jürgen Klopp was na het 2-2 gelijkspel van Liverpool in de Champions League tegen Sevilla gematigd tevreden. De Duitser zag veel verbeterpunten, maar vond het ook knap hoe zijn ploeg voor de dag kwam na de afgang van afgelopen weekend tegen Manchester City (5-0).

'We probeerden het resultaat tegen City te vergeten, maar we zijn ook maar mensen en zo'n nederlaag is nooit goed voor het vertrouwen', zei Klopp na afloop. 'Ik vond het gigantisch knap hoe we vanaf de eerste minuut scherp waren. Onze eerste helft vond ik echt exceptioneel goed.'

Toch verspeelde Liverpool twee punten tegen Sevilla. 'Zo is het ook, uiteindelijk draait het om het resultaat en daar ben ik niet tevreden over. Het was een spectaculaire wedstrijd met twee teams die wilden winnen. Sevilla had wat geluk met die penalty, maar dat hoort erbij. Wij creëerden veel kansen tegen een verdedigend sterk team, daar ben ik erg blij mee.'

Niet voor het eerst dit seizoen bleek echter dat Liverpool slordig met de kansen omspringt. 'Als je zoveel kansen krijgt, maar ze niet afmaakt, wordt dat wel een probleem. Ik denk echter dat het incidenten zijn. Het belangrijkste in het voetbal is het krijgen van die kansen. Ze gaan vanzelf binnenvliegen, daar ben ik van overtuigd. Het is geen ziekte van ons.'

Opvallend was het verschil tussen het spel van Liverpool voor en na rust. 'Vergeet niet dat we een heel intense periode beleven met heel veel wedstrijden, waaronder die heel slechte tegen City. Het is logisch dat het niveau na rust dan wat zakt. Dat heeft met concentratie te maken. Daar moeten de spelers van leren, dat is mijn werk.'