Klopp lacht om 'vormdip' Salah: 'Wow, dat is een crisis'

Reacties

Jürgen Klopp maakt zich absoluut geen zorgen over Mohamed Salah. De aanvaller van Liverpool steekt nog niet in grootse vorm en zijn manager tempert de verwachtingen.

Klopp lacht om 'vormdip' Salah: 'Wow, dat is een crisis'

Salah schoot in zijn eerste seizoen bij Liverpool meerdere records aan flarden. In 52 optredens scoorde de Egyptenaar liefst 44 keer. Dit jaar scoorde hij twee keer in zes wedstrijden en is het de vraag of Salah ook maar enigszins in de buurt van het hoge moyenne van vorig jaar kan komen. Hoewel Salah deze maand niet beslissend was voor Liverpool, kan hij rekenen op de complimenten van Klopp.

'Verdedigend was hij de laatste twee wedstrijden geweldig. Dat zegt alles over hem. Het is heel normaal voor een aanvallende speler dat er tijden zijn dat je niet scoort. Hij blijft zeer dreigend, dat liet hij ook zien in die wedstrijden. Hij steekt in goede vorm. Je kunt er nooit vanuit gaan dat iemand scoort. Dat doe ik niet, dat doen de spelers niet, alleen de supporters mogen dat doen', aldus de Duitser op het perspraatje in aanloop naar het duel met Southampton op zaterdag.

'Natuurlijk zijn de verwachtingen hoog door vorig seizoen. Dat is heel normaal', erkende Klopp, die van een journalist de bevestiging kreeg dat Salah vorig seizoen na evenveel duels slechts een goal meer had gemaakt en daar de spot mee dreef. 'Wow, dat is een crisis. Er is echt geen probleem.'

Klopp haalde Salah dinsdag in de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain (3-2 zege) voortijdig naar de kant. Daar baalde de buitenspeler, die met balverlies een tegendoelpunt inleidde, zichtbaar van. 'Dat hij de bal verloor kan gebeuren in zo'n intense wedstrijd en je incasseert dan niet altijd een doelpunt. Dat was dan ook niet de reden om hem te wisselen', aldus Klopp. 'Het zit goed tussen ons, het is alleen even een andere situatie.'

VI's Süleyman Öztürk blikt in gesprek met Robert Anker vooruit op het Premier League-weekend.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.