Klopp lacht om advies: 'Zijn baan is wat anders dan coachen'

Reacties

Jürgen Klopp kan niets met de tip van Gary Neville, die Liverpool eerder deze week adviseerde om zich volledig op de Premier League te richten. Klopp vindt het een slecht idee om de Champions League niet serieus te nemen.

Klopp lacht om advies: 'Zijn baan is wat anders dan coachen'

Liverpool bereikte in het afgelopen seizoen de finale van de Champions League, maar kwam in de competitie tekort om Manchester City van de troon af te houden. De landstitel is een obsessie voor veel Liverpool-fans, die hun favoriete club in 1990 voor het laatst kampioen zagen worden. Neville denkt dat Liverpool dit seizoen een kans maakt om als eerste te eindigen in de nationale competitie, maar een dubbel programma zou volgens de analist dan niet goed uitkomen.

Het advies van Neville was daarom dat Liverpool zich volledig zou moeten focussen op de Premier League. Klopp begrijpt er weinig van. 'Hoe moet ik dat voor me zien? Moeten we de wedstrijden in de Champions League maar niet spelen?', vroeg de Liverpool-coach zich vrijdag af op zijn persconferentie. 'Hoe bereid je je voor op een wedstrijd waar je je niet op wil focussen? Ik begrijp er niets van. Gary moet maar eens langskomen en me uitleggen hoe dat werkt.'

'Heel veel mensen kijken naar onze wedstrijden in de Champions League', vervolgde Klopp. 'Het is onze taak om zo goed mogelijk te presteren in alle wedstrijden die we spelen. Focussen op één competitie, dat kan alleen als je al bijna bent uitgeschakeld in een ander toernooi, of tegen het einde van het seizoen. Maar vorig seizoen hadden we helemaal niet de kans om ons op één competitie te richten. We moesten ons via de Premier League kwalificeren voor de Champions League. Ik geloof niet dat Gary Neville ons toen in de kwartfinale van de Champions League adviseerde om Manchester City dan maar te laten winnen.'

Samenvattend: Klopp is niet van plan om iets met de tip van Neville te gaan doen. 'Ik wil niet al te kritisch zijn, maar in een kantoor praten over voetbal is wat anders dan coachen', benadrukte Klopp. 'Wat had hij eigenlijk te zeggen over Manchester United? Niets?' Liverpool heeft in de komende periode een loodzwaar programma, met topwedstrijden tegen Tottenham Hotspur (Premier League), Paris Saint-Germain (Champions League), Chelsea (League Cup én Premier League), Napoli (Champions League) en Manchester City (Premier League).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.