Klopp houdt bejubelde Van Dijk met beide benen op de grond

Reacties

Virgil van Dijk is in korte tijd uitgegroeid tot publiekslieveling bij Liverpool. Met de Nederlander in de gelederen heeft de Engelse topclub eindelijk de verdedigende stabiliteit gevonden waar het al heel het seizoen naar zocht.

Klopp houdt bejubelde Van Dijk met beide benen op de grond

Op Anfield klaagt dan ook niemand meer over de torenhoge transfersom - circa tachtig miljoen euro - die Liverpool in januari aan Southampton betaalde voor Van Dijk. The Reds krijgen met Van Dijk in de basis gemiddeld 0,86 doelpunt per wedstrijd tegen, zonder hem was dat dit seizoen 1,17 doelpunt per duel.

Toch weigert manager Jürgen Klopp alle credits voor de verbeterde defensie toe te schrijven aan de komst van Van Dijk. 'Ik wil de invloed van Virgil niet minimaliseren, maar ik denk niet dat alles beter is geworden alleen door zijn komst. Als je goed wil verdedigen, moet iedereen precies weten wat er gedaan moet worden in welke situatie.'

'De invloed van Virgil is absoluut zichtbaar, daar is geen twijfel over, maar ik was niet dusdanig ontevreden over mijn andere verdedigers dat ik nu ga zeggen dat we eindelijk kunnen verdedigen omdat we Virgil gekocht hebben. Hij was tegen Watford wel weer erg goed', aldus Klopp op de clubsite van Liverpool.

De 26-jarige Van Dijk werd ooit door Ronald Koeman naar Engeland gehaald. Koeman, inmiddels bondscoach van Oranje, heeft de mandekker ook direct opgeroepen voor het Nederlands elftal. De verwachting is dat Van Dijk een belangrijke rol speelt in de plannen van Koeman.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.