Klopp heeft zijn eigen Jorginho: 'Hopelijk doet Sarri geen bod'

Reacties

Jürgen Klopp gebruikt de voorbereiding van Liverpool om Adam Lallana in een nieuwe rol aan het werk te zien. De 31-jarige Engelsman speelde de afgelopen oefenduels van The Reds als controleur op het middenveld. Klopp hoopt vooral dat de 34-voudig international fit blijft.

Klopp heeft zijn eigen Jorginho: 'Hopelijk doet Sarri geen bod'

Tijdens de eerste seizoenen van Klopp bij Liverpool was Lallana een belangrijke speler. De beweeglijke middenvelder speelde bijna alles, maar moest in 2017 pas op de plaats maken met een zware hamstringblessure. Daar bleef het niet bij, door aanhoudend blessureleed kwam hij de afgelopen twee seizoenen bij elkaar opgeteld tot 700 speelminuten in de Premier League. Tevens raakte hij logischerwijs zijn plaats bij de nationale ploeg kwijt.

Deze voorbereiding is Lallana sinds lange tijd weer echt fit aan het worden. Klopp is daar blij mee en gebruikt de routinier in een nieuwe rol. 'Adam is het type speler dat overal kan spelen. Hij geniet van deze Jorginho-rol. Ik hoop alleen maar dat Maurizio Sarri het niet ziet, want anders gaat hij vast een bod uitbrengen', knipoogt Klopp tegenover Sky Sports, verwijzend naar de warme relatie tussen de Italiaanse manager en zijn oogappel Jorginho.

'Het allerbelangrijkste is nu gewoon om een ritme te creëren voor Adam. We laten hem veel spelen en de dingen doen waar hij goed in is: positiespel in de kleine ruimtes, het spel verdelen en af en toe ook de diepte zoeken. Het geeft ons een extra optie op het middenveld', aldus de Duitser.

'Adam heeft een beetje geluk nodig, zoals wij allemaal in het leven. We moeten de voorbereiding doorkomen zonder geblesseerde spelers, dat zou heel cool zijn. In dat geval hebben we eigenlijk een paar nieuwe spelers.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.