Klopp geniet van Liverpool en spreekt van beste 'counter-pressing game' ooit

Reacties

Jürgen Klopp was lyrisch over de manier waarop Liverpool zijn eerste thuiswedstrijd na de coronabreak van Crystal Palace won. Dankzij de overtuigende 4-0 zege komt het winnen van de eerste landstitel sinds 1990 nu wel heel dichtbij.

Klopp geniet van Liverpool en spreekt van beste 'counter-pressing game' ooit
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
4 - 0
Crystal Palace
Crystal Palace

Liverpool kon afgelopen zondag niet imponeren in de stadsderby tegen Everton (0-0), maar was drie dagen later op het eigen Anfield niet te stoppen. Het defensief normaal gesproken zo stabiele Palace werd overlopen. 'Stel je voor hoe het was geweest als dit stadion vol had gezeten en alle mensen dit live hadden kunnen meemaken, dat was geweldig geweest', reageerde Klopp na afloop tegen Sky Sports.

Voor het spel van Liverpool had het volgens Klopp niets uitgemaakt, omdat zijn spelers toch al het maximale van zichzelf eisten. 'De sfeer op het veld was ongelooflijk. Voordat dit deel van het seizoen startte, zei ik dat ik een paar van de beste wedstrijden ooit achter gesloten deuren wilde zien. Dit was zeker de beste counter-pressing game die ik ooit achter gesloten deuren heb gezien, het was exceptioneel.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat zijn ploeg zó goed speelde, tekent volgens Klopp de mentaliteit van zijn spelers. 'De instelling van de jongens was geweldig, dat beviel me heel erg, net als het voetbal dat we speelden', vervolgde de manager van Liverpool, dat voor het derde seizoen op rij de grens van honderd goals slechtte en nu al 56 thuiswedstrijden niet heeft verloren. En die reeks kreeg dus ook zonder de fans een vervolg.

Gezien alle omstandigheden, en het 0-0 gelijkspel van drie dagen eerder tegen Everton, vond Klopp de reactie van zijn spelers geweldig. 'We stonden 4-0 voor en toch joegen vier spelers in de 87ste minuut nog op één arme speler van Crystal Palace, alsof het de enige bal op de wereld was. Dat was heel erg goed.' Tekenend voor de onmacht van Palace, was dat het niet één balcontact in de zestien van Liverpool had.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dankzij het machtsvertoon zijn The Reds nog twee punten verwijderd van de titel. 'Het was belangrijk dat we onze supporters lieten zien dat we er nog zijn en dat we niet willen wachten', stelde Klopp, in de wetenschap dat het mogelijk donderdag al zo ver kan zijn als City punten morst bij Chelsea. Hij rekent nergens op. 'Ik weet nog niet of ik ga kijken. We weten dat ze briljant zijn, ik heb enorm veel respect voor hen.'

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.