Klopp geniet niet tegen Bayern: 'Geen Champions League-avond'

Liverpool-manager Jürgen Klopp was niet heel gelukkig met het 0-0 gelijkspel tegen Bayern München. De Duitser deed wel zijn best om positief te blijven na de wat vlakke wedstrijd, maar dat viel hem duidelijk zwaar.

'Ons grootste probleem vandaag was de laatste pass. We hebben zeker tien tot twaalf keer een zeer gevaarlijke situatie verprutst omdat de laatste pass niet goed was. Dat kunnen wij veel beter en dat moet ook gewoon veel beter. In de eerste helft kregen wij enkele goede kansen, na rust heeft niemand eigenlijk nog een kans gehad. Die andere wedstrijd van vanavond (Olympique Lyon - Barcelona, red.) eindigde ook in 0-0, begreep ik. Het was geen Champions League-avond. Het resultaat is redelijk. Dit is niet waar we van droomden, maar het is niet slecht', zei Klopp.

Het deed de trainer wel goed dat Liverpool geen doelpunt incasseerde tegen Bayern München, zeker omdat met Virgil van Dijk de beste verdediger ontbrak vanwege een schorsing. 'We hebben het doel schoon gehouden zonder de grote man, zonder Virgil van Dijk. Dat hadden niet veel mensen verwacht. We hebben goed verdedigd, zoals we wel meer dingen goed hebben gedaan. Ik ben ook niet ontevreden, maar ik ben ook niet heel blij.'

Het gebrek aan spektakel lag in de ogen van Klopp voor een groot deel aan de spelopvatting van Bayern, dat duidelijk niet naar Engeland was gekomen om aan te vallen. 'Als Bayern wat meer zelfvertrouwen had getoond, was er misschien wel meer ruimte ontstaan voor ons. De centrumverdedigers waren vandaag veel in balbezit, dus heel veel gebeurde er niet. Wij hebben desondanks wel onze kansen gehad en dan moet je gewoon scoren. Deze wedstrijd zal niemand zich nog herinneren over dertig jaar.'

Henderson
Liverpool-aanvoerder Jordan Henderson sprak soortgelijke woorden. 'We zijn teleurgesteld dat we niet gescoord hebben, maar we hebben wel de nul gehouden en goed verdedigd. We kregen vooral voor rust genoeg kansen om tot scoren te komen. Het is geen slecht resultaat, maar in de eindfase waren we vandaag niet op ons best. Bayern is natuurlijk ook gewoon een goede tegenstander. Zij waren heel balvast en dat was soms frustrerend. Wij hadden wat pech in de afronding.'