Klopp geeft uitleg over opmerkelijke driemanswissel in Amsterdam

Reacties

Jürgen Klopp baarde woensdagavond opzien, door in de uitwedstrijd tegen Ajax na een uur zijn volledige voorhoede te vervangen. Volgens de coach van Liverpool is het een compliment voor de kracht van de selectie dat hij dit zonder problemen kon doen.

Klopp geeft uitleg over opmerkelijke driemanswissel in Amsterdam
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 1
Liverpool
Liverpool

Liverpool begon met zijn drie kanonnen (Sadio Mané, Roberto Firmino en Mohamed Salah) voorin en na een uur maakten zij plaats voor Diogo Jota, Takumi Minamino en Xherdan Shaqiri. Het zorgde voor gefronste wenkbrauwen, in Engeland én in Nederland. 'Waar slaat dit op?', vroeg analist René van der Gijp zich af bij SBS, overigens niet alleen doelend op de triowissel van Klopp, maar ook op de beslissing van Erik ten Hag om David Neres en Davy Klaassen naar de kant te halen.

Klopp werd door Wim Kieft beschuldigd van arrogantie. 'Hij dacht "we gaan het toch wel halen en ik ben in de positie om te sparen". Maar als je dan met z'n drieën wegloopt, en je komt in de kleedkamer, dan zeg je toch tegen elkaar: die coach spoort niet.' In gesprek met de Liverpool Echo geeft Klopp uitleg over zijn in het oog springende beslissing.

'Het was een zware wedstrijd voor onze voorste drie', zei de Duitser. 'Ik was heel blij dat we ze alle drie konden vervangen. We verdedigden in een 4-5-1-systeem en onze vleugelaanvallers moesten veel verdedigend werk doen. Wanneer we de bal wonnen was er veel ruimte voor countermogelijkheden, dus wij dachten dat het een goed idee was om verse benen in de ploeg te brengen. Ik had geen enkele twijfels over de jongens die erin kwamen.'

Jota, Minamino en Shaqiri kregen nog mogelijkheden om de voorsprong van Liverpool verder uit te bouwen. 'We maakten die kansen helaas niet af, maar de jongens die erin kwamen zijn goed in vorm. Het heeft ons erg geholpen', vond Klopp. Zijn ploeg neemt het zaterdag in de Premier League op tegen Sheffield United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.