Klopp gaat geen transfers eisen: 'Ik ben geen kind van vijf dat gaat huilen'

Reacties

Jürgen Klopp zou bij Liverpool dolgraag een nieuwe centrale verdediger verwelkomen, maar de Duitse manager weet ook dat die beslissing niet helemaal aan hem is. Hij besprak de situatie bij zijn club op voor hem kenmerkende wijze.

Klopp gaat geen transfers eisen: 'Ik ben geen kind van vijf dat gaat huilen'
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
3 - 2
Liverpool
Liverpool

Het zijn roerige weken voor Liverpool. In de Premier League won de regerend landskampioen al vijf duels op rij niet meer: midweeks was nota bene Burnley met 0-1 te sterk op Anfield. Een pijnlijke nederlaag, waardoor Klopp na afloop iedere vraag over de titelrace van de hand wees. Ondertussen nadert de sluiting van de winterse transferwindow, en dus is het de vraag of Liverpool nog iets gaat doen op spelersgebied. Komt er bijvoorbeeld een centrale verdediger, ook al gaf Klopp eerder deze week een hoopvolle update over Virgil van Dijk?

In aanloop naar de FA Cup-kraker tegen aartsrivaal Manchester United van zondag (aftrap om 18.00 uur) besprak de Duitser die eventuele transferplannen. 'Ik ben verantwoordelijk voor een belangrijk deel van deze club, maar er zijn mensen die nóg meer beslissen. Ik kan niet voor hen denken', zo probeerde Klopp aan te geven dat hij niet degene is die knopen doorhakt over aankopen.

Wat wel helder is: Klopp zou graag een centrumverdediger toevoegen aan zijn selectie. 'Zou het ons helpen? Jazeker. Maar ik ben geen kind van vijf jaar , aldus de manager. 'Ik zal dus niet gaan lopen huilen als ik niet krijg wat ik wil. En eerlijk is eerlijk: het grootste deel van mijn leven krijg ik niet wat ik wil, dus daar ben ik al wel aan gewend', knipoogde hij. 'Het is mijn taak om het elftal te verbeteren. Het is níét mijn taak om hier teleurgesteld of gefrustreerd te zitten. Dat ben ik ook niet. Ik weet wat er in een ideale wereld zou moeten gebeuren, maar we leven nu niet in een ideale wereld.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.