Klopp en Guardiola kritisch op nieuwe CL: 'Zitten er 400 dagen in een jaar?'

Reacties

Jürgen Klopp is blij dat de Super League er niet komt. Het alternatief, de nieuwe Champions League die vanaf 2024 ingaat, kan echter ook niet op goedkeuring rekenen van de Liverpool-manager. En hij is niet de enige. 

Klopp en Guardiola kritisch op nieuwe CL: 'Zitten er 400 dagen in een jaar?'
© Pro Shots

Liverpool was een van de twaalf founding clubs van de Super League, maar haakte dinsdagavond net als de andere Premier League-clubs af. Inmiddels lijkt de gesloten elitecompetitie helemaal van de baan, nu ook de belangrijkste financier zich heeft teruggetrokken.

Klopp is er blij mee. 'Je kan niet altijd maar meer competities introduceren. Het is heel goed dat de nieuwe Super League van tafel is, maar de nieuwe Champions League is ook niet geweldig. De UEFA heeft me het idee laten zien en ik zei dat het me niet beviel, tien wedstrijden in plaats van zes.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Klopp heeft namelijk geen idee waar er nog ruimte is voor die wedstrijden in de toch al overvolle internationale kalender. De Duitse coach heeft al vaker zijn onvrede geuit over het gebrek aan rust voor de spelers in de internationale top, maar heeft niet het idee dat ze bij de UEFA naar hem luisteren.

'De enige mensen aan wie nooit iets wordt gevraagd zijn de trainers, de spelers en de fans. De UEFA heeft ons niks gevraagd, de Super League heeft ons niks gevraagd, het is altijd maar: speel meer wedstrijden. En dat is niet mogelijk'. En dus vindt Klopp het positief dat de Super League er niet komt.

Solskjaer
Daar sloot Ole Gunnar Solskjaer zich bij aan. 'Ik ben blij dat de fans hun stem hebben laten horen en dat we naar hen hebben geluisterd', zei de manager van Manchester United op zijn perspraatje over de protesten van de supporters van verschillende clubs. 'Het heeft de voetbalpiramide samengebracht.'

Hoewel de eigenaren van Manchester United zich ook achter de Super League-plannen schaarden, ziet Solskjaer er niks in. 'Natuurlijk willen we meedoen in Europa, maar alleen je naam is niet genoeg. Je moet het verdienen om mee te doen. Het moet ook mis kunnen gaan. Dat ontbrak, het was een slecht idee.'

Guardiola
Pep Guardiola liet al weten geen fan te zijn van een gesloten competitie. Vrijdag plaatste de manager van Manchester City net als Klopp serieuze vraagtekens bij de nieuwe Champions League-opzet van de UEFA, die vanaf 2024 ingaat. De Spanjaard sloot zich aan bij de kritiek van Ilkay Gündogan op Twitter.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Het is elke keer hetzelfde liedje', haakte Guardiola in op de discussie. 'De voetbalwereld wil meer kwaliteit, maar zij (de UEFA, red.) gaan voor kwantiteit. Misschien moeten we de UEFA en de FIFA vragen het jaar langer te maken. Misschien kunnen we 400 dagen in een jaar hebben, dat zou een oplossing zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.