Klopp dreigt Liverpool-internationals niet af te staan

Reacties

Liverpool laat voor de aankomende interlandperiode een aantal van zijn internationals niet gaan, tenzij de regels worden aangepast en er een uitzondering wordt gemaakt voor de topsporters. Jürgen Klopp benadrukt dat de kampioen van Engeland hierin de steun heeft van de FIFA.

Klopp dreigt Liverpool-internationals niet af te staan
© Pro Shots

Met de huidige coronamaatregelen in het Verenigd Koninkrijk zal Liverpool verschillende basisspelers na de interlandperiode voor tien dagen kwijt zijn. Voor de Brazilianen Alisson Becker, Fabinho en Roberto Firmino en de Portugees Diogo Jota wachten immers WK-wedstrijden in landen die op de rode reislijst staan, waardoor zij bij terugkeer in Engeland tien dagen in quarantaine zouden moeten gaan in een door de overheid goedgekeurd hotel. Ook voor de Senegalees Sadio Mané dreigt dit scenario.

Verschillende Premier League-managers hebben hun zorgen al uitgesproken, maar vooralsnog is er niets veranderd in de regelgeving. Klopp is nu duidelijk: als er niets wordt aangepast, laat Liverpool zijn spelers niet gaan. 'De FIFA is er duidelijk over geweest dat we deze keer niet al onze spelers hoeven af te staan en ik geloof dat iedereen het er wel mee eens is dat we met de huidige problemen onze spelers niet kunnen laten afreizen', zei de coach tegen The Guardian.

'Ik begrijp de belangen van de verschillende voetbalbonden, maar dit is een tijd waarin we niet iedereen gelukkig kunnen maken', vervolgde Klopp. 'De spelers krijgen hun salaris van de clubs, dus dat betekent dat de clubs ook prioriteit moeten hebben. Dat zeg ik wetende dat er meerdere belangen zijn, ook met het oog op de toernooien van aankomende zomer, maar nogmaals: we kunnen op dit moment niet iedereen gelukkig maken.'

De aankomende interlandperiode breekt over tweeënhalve week aan. Liverpool speelt hierna, in het eerste weekend van april, de zware uitwedstrijd tegen Arsenal. Vervolgens wacht mogelijk een eerste ontmoeting in de kwartfinale van de Champions League. Liverpool moet dan nog wel RB Leipzig zien uit te schakelen; met een 0-2 zege uit de heenwedstrijd heeft de ploeg van Klopp daar in ieder geval een uitstekende uitgangspositie voor.

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.