Klopp baalt van zaterdags lunchduel richting Ajax: 'Het is bijna misdadig'

Reacties

Liverpool verloor woensdagavond in de Champions League van Atalanta Bergamo, maar veel tijd om bij te komen heeft de ploeg niet. Manager Jürgen Klopp vindt het belachelijk dat zijn elftal zaterdagmiddag alweer vroeg moet spelen in de Premier League. In een interview met BT Sport haalde hij dan ook uit naar diezelfde tv-zender, die in zijn ogen de schuldige is.

Klopp baalt van zaterdags lunchduel richting Ajax: 'Het is bijna misdadig'
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
0 - 2
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo

Klopp liet woensdag basisspelers als Andy Robertson, Diogo Jota, Roberto Firmino en Fabinho op de bank beginnen in het Champions League-thuisduel met Atalanta Bergamo (al vielen zij na een uur wel allemaal tegelijkertijd in) waarna The Reds met 0-2 onderuitgingen. Bij het beantwoorden van de vraag of het een frustrerende avond was geweest voor hem, kon de Duitser nog voorzichtig lachen: 'Ja, natuurlijk. Het was niet echt een goede wedstrijd', zo sprak hij tegenover BT Sport.

Dat gold volgens Klopp overigens niet alleen voor zijn eigen ploeg. 'Het was een slechte wedstrijd, van beide kanten. Er waren weinig kansen, totdat zij die goals maakten. Een terechte nederlaag in een moeizame wedstrijd', zo vatte hij het bondig samen. 'De scheidsrechter floot niet veel en dat maakte het nog moeilijker. Als een wedstrijd zo ontzettend intens is, dan heb je af en toe een onderbreking nodig.'

Die kwamen er dus nauwelijks, zoals Liverpool ook deze week maar weinig onderbrekingen krijgt. Zaterdagmiddag staat namelijk alweer het uitduel met Brighton & Hove Albion in de Premier League op de rol. 'Dankzij jullie moeten wij zaterdag alweer aan de bak, om 12.30 uur (13.30 uur Nederlandse tijd, red.)', zo richtte hij zich tot de tv-zender die hem op dat moment aan het interviewen was. Dat deed Klopp omdat de rechtenhouders een grote stem hebben in het bepalen van het speelschema.

Het feit dat Liverpool zo snel alweer moet spelen, irriteert Klopp mateloos. 'Het is bijna misdadig', zo was hij fel en cynisch. 'Dat ik dit zeg heeft niets te maken met het resultaat van vanavond, hoor. Maar ik wil jullie er hartelijk mee feliciteren.' Toch sloot hij quasi-positief af. 'We hebben geen nieuwe blessures, dus duimen omhoog en doorgaan.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.