Klopp: 'Ajax is een topteam en zou meekunnen in de Premier League'

Reacties

Liverpool-manager Jürgen Klopp is blij met de winnende start van de Champions League. 'Het was een gevaarlijk potje', zei de Duitser na de zege in de Johan Cruijff Arena.

Klopp: 'Ajax is een topteam en zou meekunnen in de Premier League'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 1
Liverpool
Liverpool

Ajax paste zich enigszins aan om het gevaar van Liverpool te beteugelen. 'Of ik daar verrast door was? Eigenlijk wel ja. Dat Ajax zijn formatie zo wijzigt, had ik niet verwacht, maar dat doet bijna iedereen tegen ons tegenwoordig. Ik snapte het in dit geval denk ik wel: de snelheid van Martínez die het verschil maakte en de ervaring van Blind op 6', analyseerde Klopp in gesprek met Ziggo Sport.

'Van die wijzigingen hadden we veel beter gebruik van kunnen maken. Het was een ongelooflijk open wedstrijd bij vlagen. We speelden veel één tegen één in heel grote ruimtes', aldus de Liverpool-coach, die overigens het nodige aan te merken had op de grasmat in het Ajax-stadion.

'Ik wil het veld niet de schuld geven, maar dat was ongelooflijk niet goed. Ik dacht dat een voetballende ploeg wel een top-grasmat zou hebben, maar dat was niet het geval. Je kon zien dat het voor beide teams heel zwaar was, terwijl onze jongens een paar dagen geleden bijvoorbeeld juist nog aan het vliegen waren', legde Klopp uit.

De oefenmeester had tot slot nog wel complimenten over voor zijn tegenstander. 'Ajax is een topteam, ze zouden zeker in de Premier League kunnen spelen, dat is wel duidelijk. Ze zouden waarschijnlijk niet ieder seizoen kampioen worden, maar ze zouden meekunnen. Dat is helder. Ik houd van hun manier van spelen, het is een voetballende speelwijze.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.