Klimaatbewust Ajax wil 'goed voorbeeld geven' met treinreis naar Lille

Reacties

Ajax heeft besloten om voor het Champions League-uitduel met Lille de trein te pakken, om op die manier het goede voorbeeld te geven in het streven naar een beter klimaat.

Klimaatbewust Ajax wil 'goed voorbeeld geven' met treinreis naar Lille
© Pro shots

Ajax speelde tot nu toe twee wedstrijden in het miljardenbal, na het tweeluik tegen Chelsea (23 oktober thuis, 5 november uit) staat op woensdag 27 november de uitwedstrijd tegen de Fransen op het programma. De Amsterdammers hebben nu bekendgemaakt dat zij niet met de spelersbus of het vliegtuig zullen afreizen naar Rijssel, maar met de trein.

'We leven in een klimaatbewuste tijd en wij willen als club graag een goed voorbeeld geven', aldus Ajax-directeur Edwin van der Sar. 'Lille leent zich qua ligging uitstekend voor een treinreis, vandaar dat wij met dit idee bij de NS hebben aangeklopt. Voor Erik ten Hag en zijn mannen lijkt dit ons een efficiëntere en minder vermoeiende reis. Want de prestatie die Ajax in Lille moet leveren staat natuurlijk voorop.'

De reis zal zo'n tweeënhalf uur duren, zo meldt de NS. 'Reizen met de internationale trein is schoner, zeker op de kortere afstand sneller en biedt meer comfort en beenruimte', zo stipt het spoorwegbedrijf nog meer voordelen aan. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.