Kleurloos United wacht spannende return dankzij fenomenale De Gea

Het Champions League-tweeluik tussen Sevilla en Manchester United is allesbehalve beslist. De Engelsen dankten doelman David de Gea in het eerste duel van de achtste finale voor de 0-0 remise.

Manager José Mourinho koos ervoor om de 21-jarige Scott McTominay het veld in te sturen, waardoor Paul Pogba op de bank plaatsnam. Maar de veelbesproken Fransman, die worstelt met zijn vorm, viel al na een kwartier in voor de geblesseerde Ander Herrera.

Met Pogba binnen de lijnen kabbelde de wedstrijd voort. Het beeld bleef hetzelfde: Sevilla kwam niet verder dan een aantal afstandsschoten en gevaarlijke acties van Joaquin Correa, Manchester United loerde op de tegenstoot met Alexis Sánchez en Romelu Lukaku. De Belg kreeg de enige grote kans in het eerste half uur, maar volleerde de fraaie pass van Sánchez huizenhoog over.

Vlak voor de onderbreking veerde de aanhang in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán eindelijk op. De Gea redde knap op een kopbal van Steven Nzonzi en moest in de slotseconden van de eerste helft alles uit de kast halen. Luis Muriel leek binnen te koppen uit een afgemeten voorzet van Jesus Navas, maar weer stond een weergaloze reflex van De Gea de 1-0 in de weg.

Ongeloof bij Luis Muriel na de wereldredding van David de Gea.

Hoewel het spel ook na rust veel werd onderbroken door overtredingen, bleef Sevilla hardnekkig de aanval zoeken. Dat leverde weinig succes op. Het bleef slechts bij speldenprikken via kopballen van Clement Lenglet en Pablo Sarabia. Manchester United nam nauwelijks initiatief en toonde zich tevreden met een gelijkspel.

De laatste tien minuten waren nog wel vermakelijk. Lukaku scoorde weliswaar, maar de treffer werd terecht afgekeurd na hands van de spits. Aan de andere kant nam invaller Sandro Ramírez te veel tijd in het strafschopgebied en dus eindigde het duel doelpuntloos. Daardoor ligt alles nog open voor de terugwedstrijd over drie weken op Old Trafford.