Kleine crisis bij Ajax-opponent Lille

Reacties

Lille staat kansloos onderaan in de Champions League-groep en ook in de Franse competitie is de club afgezakt. Trainer Christophe Galtier is realistisch en ziet in dat zijn team ernstig verzwakt is ten opzichte van vorig seizoen.

Kleine crisis bij Ajax-opponent Lille
© Pro Shots

Nicolas Pépé was dé smaakmaker in het shirt van Lille vorig seizoen, maar hij werd voor circa tachtig miljoen euro weggekocht door Arsenal. Het vertrek van de Ivoriaan heeft Lille niet op kunnen vangen. Vrijdagavond werd verloren van Paris Saint-Germain (2-0), waardoor Lille in alle competities al vier duels op rij niet heeft gewonnen.

Tussendoor raakte de club ook nog twee belangrijke leden van de technische staf kwijt. Assistent-trainer João Sacramento en keeperstrainer Nuno Santos vertrokken in het kielzog van José Mourinho naar Tottenham Hotspur. 'Ze hadden een contract tot aan het einde het seizoen, ze hadden het recht om te vertrekken', kijkt Galtier bij Canal+ terug op dat vertrek. 'Het is altijd moeilijk om mensen tegen te houden, zeker als ze willen vertrekken.'

Zo moet Lille middenin het seizoen weer bouwen aan een nieuwe samenstelling van de staf. Dat terwijl Galtier het al met minder spelersmateriaal moet doen, zo stelt hij na de wedstrijd met PSG. 'We zijn zwakker dan vorig seizoen, zo simpel is het. Als Victor Osimhen (die tegen PSG niet bij de selectie zat, red.) er niet bij is, scoren we veel minder en worden onze mensen die voor de doelpunten moeten zorgen minder goed bediend.'

Lille pakte nog maar een punt in de Champions League dit seizoen en moet hopen op een klein wonder om nog actief te blijven in Europa na de winter. Het verschil met zowel Ajax als Chelsea en Valencia bedraagt zes punten met nog twee duels te gaan. Lille moet in de komende duels met ruime cijfers winnen van Chelsea en Ajax om nog kans te maken op een vervolg op Europees niveau.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep H UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Valencia
6
3
2
1
9-7
+2
11
2
Chelsea
6
3
2
1
11-9
+2
11
3
Ajax
6
3
1
2
12-6
+6
10
4
Lille
6
0
1
5
4-14
-10
1
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Lille
Meer over Lille
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.