Klein kopwonder Linssen deelt zijn succesrecept

Reacties

Bryan Linssen is slechts 1 meter 70 groot, maar is behalve met zijn technische kwaliteiten ook als kopspecialist van enorme waarde voor Vitesse. De aanvaller kon er zelf wel om lachen na zijn drie goals tegen PEC Zwolle (4-1).

Klein kopwonder Linssen deelt zijn succesrecept

Bram van Polen groeide zaterdagavond als de directe tegenstander van Linssen bij spelhervattingen uit tot de grote schlemiel. De maker van de hattrick leefde ook wel mee met de verdediger, zo liet hij blijken bij FOX Sports: 'Je voelt dat als je al een keer gescoord hebt met je hoofd en je bent de kleinste van het veld, dat het niet lekker is voor je tegenstander. En als-ie dan ook nog drie keer valt, ja, dat is niet fijn voor hem.'

De kleine aanvaller toonde eerder dit seizoen al vaker zijn kopkracht. Wat is zijn geheim? Linssen: 'Ik denk dat mijn timing goed is. Ik spring eerder, waardoor hij tegen mij aan springt en niet omhoogkomt. Daardoor krijg ik nog een laatste zetje, waardoor ik nog een paar centimeter hoger kom. Veel mensen zullen zeggen dan misschien dat ik een overtreding maak, maar ik denk dat ik dan gewoon slimmer ben, omdat ik eerder spring. Dan kun je lichaamscontact niet vermijden, ik kan mijn armen nergens anders laten.'

Linssen staat na zijn hattrick, waarvan zijn eerste goal met zijn schouder was, op twaalf competitiegoals dit seizoen. Hij verweet zichzelf dat hij zijn totaal niet verder heeft opgeschroefd tegen PEC Zwolle, dat grote ruimtes weggaf in de slotfase. 'Mijn hoofd gaat me goed af, maar mijn voeten… Het is zonde, want die laatste was wel een honderdprocentkans. Ik train veel op mijn traptechniek en bij voorzetten betaalt het zich wel uit', sloot de hoofdrolspeler af.

VI-verslaggever Tom Knipping plaatst vraagtekens bij de manier waarop PEC Zwolle probeerde Bryan Linssen af te stoppen.
Bekijk hier al onze video's
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.