Klassieker Quiz: de twee laatste zeges van Feyenoord op Ajax

Reacties

De Klassieker, zondag is het weer zover. Wint Feyenoord in de Eredivisie voor het eerst sinds januari 2012 van de aartsrivaal uit Amsterdam, of gaat Ajax er net als vorig seizoen vandoor met de zege? Een quiz over de zeldzame Rotterdamse zeges.

Klassieker Quiz: de twee laatste zeges van Feyenoord op Ajax

Want dat zijn overwinningen van Feyenoord in De Klassieker. Niet alleen in De Arena, ook in De Kuip is het al jaren moeilijk om Ajax te verslaan. Van de laatste zeventien edities in de Eredivisie, wonnen de Rotterdammers er thuis twee: in de seizoenen 2011/12 (4-2, foto) en 2005/06 (3-2).

Over die twee wedstrijden gaat deze quiz. Welke spelers deden er op 29 januari 2012 en op 5 februari 2006 mee bij Feyenoord en Ajax? We geven jullie daarbij de nodige hints: het rugnummer en de positie van de spelers én of het om een Nederlander of een buitenlander gaat.

Uitleg bij de quiz: spelers met een sterretje scoorden, spelers met een pijltje vielen in. NL = Nederlander, BL = buitenlander. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.