Klassieker Quiz: de dodelijkste duo's van de Eredivisie

Reacties

De Eredivisie ontwaakt uit zijn winterslaap en tijdens de eerste speelronde van 2018 staat meteen de kraker tussen Ajax en Feyenoord op het programma. De laatste keer dat de Rotterdammers op Amsterdamse bodem zegevierden in De Klassieker hadden ze dat grotendeels te danken een fameus aanvalskoppel. Een quiz over de dodelijkste duo's van de Eredivisie.

Klassieker Quiz: de dodelijkste duo's van de Eredivisie

Zelden liep er sinds de eeuwwisseling zo'n gevaarlijke tandem rond op de Nederlandse velden als het koningskoppel dat Feyenoord in augustus 2005 naar de laatste zege op Ajax in De Arena leidde: 1-2. Het seizoen ervoor was K2, zoals hun bijnaam luidde, samen goed geweest voor 49 competitiegoals. Die productie werd later alleen nog twee keer verbeterd door aanvalskoppels van de Amsterdammers.

Ter gelegenheid van deze quiz dook VI in de archieven en verzamelde alle duo's die deze eeuw minstens één-op-één liepen in één Eredivisie-seizoen (en gezamenlijk dus 34 keer of meer scoorden). Het resultaat is een verzameling van 29 illustere koppels. Het is aan jullie de namen van de spelers te raden. Wij geven het seizoen, de club, hun totale productie en het aantal treffers per persoon alvast weg. Veel plezier!

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.