Antwerp FC heeft vrijdag het winnen hervat. Sint-Truiden moest met tien man buigen voor de ploeg van Mark van Bommel.

Antwerp
Antwerp
2 - 0
Sint-Truiden

Antwerp FC zag vorige week de perfecte reeks in de Pro League eindigen. KV Kortrijk zorgde voor het eerste puntenverlies sinds het aantreden van Van Bommel, die zich niet te druk maakte over de nederlaag. 'In sommige wedstrijden hebben we misschien te veel punten gekregen, in die wedstrijd te weinig.'

Van Bommel zag dat het tegen Sint-Truiden al snel de goede richting op ging. Pieter Gerkens opende in de achtste minuut de score namens The Great Old. De verlossende tweede treffer bleef heel lang uit, ook al speelden de gasten vanaf de 38ste minuut met een man minder.

Robert Bauer had op advies van de VAR een directe rode kaart gekregen. Scheidsrechter Nicolas Laforge oordeelde dat de straf op zijn plaats was voor de klap die de verdediger uitdeelde aan Vincent Janssen.

De Oranje-spits zag een treffer in de tweede helft wegens buitenspel worden afgekeurd. Het was niet nodig voor de zege voor de ploeg van Van Bommel, die ook Calvin Stengs en Jurgen Ekkelenkamp in de basis liet beginnen. De zege kwam niet in gevaar en werd in de extra tijd bezegeld met de 2-0 van invaller Christopher Scott.