Klaiber na ernstige knieblessure klaar om te strijden voor erfenis Mazraoui

Sean Klaiber lijkt helemaal terug te zijn bij Ajax. De rechtsback speelde tijdens het traningskamp in De Lutte twee keer 45 minuten, nadat hij er maanden uit lag vanwege een ernstige knieblessure. Na de wedstrijd tegen Paderborn ging hij in op zijn eerste minuten.

'De spanning was er zeker. Een wedstrijd is een heel andere intensiteit en we spelen ook tegen twee tegenstanders die al langer in de voorbereiding zitten. Die knallen erbovenop. De spanning is er dan eventjes, maar dan heb je de eerste duels gehad en dan laat je dat weer los', zegt hij op het clubkanaal van de Amsterdammers.

'De knie voelt goed, al is hij hier en daar nog wat stijf. Ik merk aan mijn motoriek nog wel dat het af en toe nog een beetje onwennig is. Maar het gaat wel lekker. Ik hoop het door te trekken. Dat mijn knie het goed blijft volhouden', gaat hij verder.

Wat opviel was de goede samenwerking met Mohamed Ihattaren, die twee doelpunten maakte tegen Paderborn (2-5 nederlaag). 'We praten heel veel met elkaar en we trainen er ook op. De trainer laat ons vrij in ons doen en laten. Dat is heel fijn en dan zie je ook dat we het beste presteren.'

Aan de oefenwedstrijd hecht de verdediger weinig waarde. Het trainingskamp vond de voormalig speler van FC Utrecht wel zwaar. 'Mijn lichaam moest na de eerste wedstrijd echt wel even herstellen, ook al was het maar 45 minuten. Over het algemeen was het een geslaagd trainingskamp.'

Klaiber is een van de gegadigden om het vertrek van Noussair Mazraoui op te vangen. Dat wil Ajax intern doen, maar de ogen zullen in eerste instantie gericht zijn op Devyne Rensch.  'Mijn doel is om zoveel mogelijk te spelen, zeker na het seizoen wat ik achter de rug heb. Ik heb veel wedstrijden nodig. Ik hoop dat dat gaat gebeuren. Het is gevoel is in ieder geval heel goed.'