Klaassen prijst protestgebaar Duitsland: 'Een mooie en originele actie'

Reacties

Davy Klaassen is onder de indruk van de protestactie van Duitsland, vlak voor hun WK-wedstrijd tegen Japan. De spelers van Die Mannschaft hielden tijdens het maken van de teamfoto hun hand voor de mond. Daarmee wilden ze duidelijk maken dat ze monddood worden gemaakt door de FIFA.

Klaassen prijst protestgebaar Duitsland: 'Een mooie en originele actie'
Duitsland
Duitsland
1 - 2
Japan
Japan

Duitsland is één van de zeven WK-deelnemers die dit toernooi een initiatief van Nederland wilde volgen, het dragen van een One Love-aanvoerdersband. Nadat de FIFA kenbaar maakte dat zulks bestraft zal worden met een gele kaart, besloten de acht landen er vanaf te zien.

'Ik vond het een mooie uiting van Duitsland', reageert Klaassen woensdag tijdens een persmoment van het Nederlands elftal. De middenvelder van Ajax sluit niet uit dat ook Oranje met een alternatieve actie komt. 'Natuurlijk denk je eraan om als groep óók een statement naar buiten te brengen', zegt hij. 'Dat moet dan op een goede en pakkende manier zijn. Duitsland heeft een originele manier gevonden om hun standpunt uit te dragen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.