Klaassen liet bal volledig links liggen: 'Het was een heerlijke zomerstop'

Reacties

Werder Bremen is deze week begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Na de achtste plaats in het vorige seizoen wil de ploeg straks een gooi doen naar een hogere eindklassering, met Davy Klaassen voorop in de strijd.

Klaassen liet bal volledig links liggen: 'Het was een heerlijke zomerstop'

De Nederlander stapte een jaar geleden binnen in Bremen, dat toen al volop verwikkeld was in de voorbereiding. Nu maakt hij de aanloop naar een nieuw seizoen vanaf dag één mee. In de weken die achter hem liggen deed Klaassen niet meer dan het noodzakelijke, zegt hij in een interview op de Werder-site.

'De zomerstop was heerlijk, we zijn met z'n allen weer goed hersteld. Ik heb zelf verder ook niet gevoetbald, ik heb alleen mijn loopoefeningen doorgezet. Na zes weken is het dan wel weer zo leuk om je collega's allemaal terug te zien', aldus Klaassen.

De 26-jarige middenvelder begroette enkele nieuwe gezichten bij binnenkomst. Zijn club haalde Niclas Füllkrug op bij Hannover 96 en nam Marco Friedl over van Bayern München. Daarnaast arriveerde Benjamin Goller transfervrij, nadat zijn contract bij Schalke 04 ten einde liep.

Daar tegenover staat het afscheid van enkele spelers, onder wie Max Kruse en Aron Jóhannsson. 'Het is heel logisch dat er een paar spelers weggaan en er weer enkele nieuwe bijkomen', reageert Klaasen. 'Maar voor ons is het wel heel prettig dat we het grootste deel van de selectie bij elkaar hebben gehouden. En dat het merendeel van de spelers daardoor ook al bekend is met de speelwijze.'

'Misschien gebeurt er de komende weken nog iets, de groep is nog niet helemaal compleet. Ik vind het daarom ook nog wat te vroeg om al een doel uit te spreken voor het nieuwe seizoen', vervolgt de middenvelder. Hij weet ook nog niet zeker in welke rol hij komt te spelen. Daarover sprak hij nog niet met hoofdtrainer Florian Kohfeldt.

Na het vertrek van Kruse zal er wat geschoven worden in de voorste linies, maar hoe de kaarten uiteindelijk komen te liggen moet tijdens de voorbereiding blijken. 'Ik heb vroeger wel 'op tien' gespeeld, daarna lange tijd niet meer. Ik denk dat ik het nog wel kan, maar het liefst van alles speel ik 'op acht', zoals ik vorig seizoen ook altijd deed', geeft Klaassen aan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Werder Bremen
Meer over Werder Bremen
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Meer D. Klaassen
Meer over D. Klaassen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.