Klaassen: 'Ik voelde me schuldig tegenover Werder Bremen'

Reacties

Tien jaar na zijn debuut maakt Davy Klaassen zich met Ajax op voor het Champions League-duel met Besiktas. De terugkeer van de 28-jarige middenvelder had vorig jaar de nodige voeten in de aarde.

Klaassen: 'Ik voelde me schuldig tegenover Werder Bremen'
© Pro Shots

Klaassen kijkt in gesprek met de Amsterdammers terug op zijn periode bij de club, waarvoor hij op 22 november 2011 als invaller debuteerde in het Champions League-uitduel met Olmypique Lyon (0-0). In de jaren erna groeide het product van de eigen opleiding uit tot dragende speler, voordat hij in 2017 een miljoenentransfer naar Everton maakte.

Zijn avontuur in Engeland werd niet wat hij ervan had verwacht. Klaassen vertrok een jaar later naar Werder Bremen, waar hij wel uitgroeide tot belangrijke speler. De 29-voudig Oranje-international had geen enkele reden te vertrekken, maar deed dat uiteindelijk toch toen Ajax hem vorig jaar polste of hij een terugkeer naar Amsterdam zag zitten.

Davy Klaassen debuteert in november 2011 op achttienjarige leeftijd voor Ajax in de Champions League.
© Pro Shots
Davy Klaassen debuteert in november 2011 op achttienjarige leeftijd voor Ajax in de Champions League.

'Na mijn eerste contact over een transfer met Marc Overmars, duurde het drie weken tot het rond was. Je kan je voorstellen dat dat niet makkelijk was', blikt Klaassen terug. 'Ik voelde me ook schuldig tegenover Werder Bremen. Ik wilde zolang ik daar was gewoon vol mijn best doen, maar dat was echt heel moeilijk. Op een gegeven moment zat ik met mijn hoofd echt hier in Amsterdam.'

Op 5 oktober rondde Klaassen zijn terugkeer af. Inmiddels heeft hij alweer 59 wedstrijden gespeeld in zijn tweede periode bij Ajax, waar zijn contract nog drie jaar doorloopt. Is een nieuw buitenlands avontuur nog een optie? 'Ik ben voorzichtig geworden wat dat betreft. Dat ik na één seizoen al weg was bij Everton, zag ik ook niet aankomen. Eén ding is zeker en dat is dat ik ontzettend blij ben hier.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer D. Klaassen
Meer over D. Klaassen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.