Klaassen heeft goede hoop op terugkeer bij Oranje

Reacties

Davy Klaassen is bij Werder Bremen bezig aan een wedergeboorte. Na een dramatisch jaar bij Everton komt de Nederlander in de Bundesliga weer langzaam op zijn oude niveau.

Klaassen heeft goede hoop op terugkeer bij Oranje

Afgelopen vrijdag was Klaassen met zijn tweede competitietreffer van grote waarde voor Werder in de wedstrijd tegen VfL Wolfsburg (2-0). De 25-jarige middenvelder miste nog maar één minuut van de zeven Bundesliga-duels tot nu toe bij Werder, dat het met een vierde plaats uitstekend doet. Die Grün-Weißen hebben zelfs een punt meer dan Bayern München.

In gesprek met Kicker verklaart Klaassen waarom hij afgelopen zomer voor Werder koos. 'Het was een stap terug naar de wortels van het voetbal', zegt de Nederlander poëtisch. 'Bij Werder speel ik volgens de filosofie die ik al mijn hele leven ken en toepaste bij Ajax. De bal willen hebben en het spel willen domineren. Werder was voor mij geen stap terug. Het belangrijkste was het plan en het perspectief. We willen Europees voetbal halen, dat is echt mogelijk.'

Ondanks zijn uitstekende seizoenstart, waar Klaassen in Duitsland veel lof voor krijgt, zat de ex-Ajacied niet bij de selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman nam hem zelfs niet op in zijn 31-koppige voorselectie. De laatste interland van Klaassen dateert zodoende alweer van oktober 2017, toen Oranje met 2-0 van Zweden won.

Ook na het wegvallen van Davy Pröpper deed Koeman geen beroep op Klaassen, maar de middenvelder gelooft in een terugkeer als international. 'Ik heb in februari met de bondscoach gesproken en hij zei: "Als je weer speelt, ben je een optie." Ik geloof dat als ik goed blijf spelen, dat vanzelf weer komt', aldus de zestienvoudig Oranje-international.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.