Klaassen: 'Gevoel dat ik dicht tegen een basisplaats aan zit'

Reacties

Steven Bergwijn en Davy Klaassen maakten bij Ajax een moeizame periode door, voordat ze met Oranje neerstreken in Qatar. Volgens Klaassen heeft de ene situatie weinig met de andere te maken.

Klaassen: 'Gevoel dat ik dicht tegen een basisplaats aan zit'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 1
Ecuador
Ecuador

'Dat staat los van elkaar', vindt de maker van het tweede doelpunt tegen Senegal in de eerste poulewedstrijd. 'De bondscoach is heel duidelijk in wat hij van je vindt en wat hij van je wil. Natuurlijk maakt het uit hoe je het bij je club doet. Maar de bondscoach kijkt uiteindelijk naar hoe je het in Oranje doet en hebt gedaan.'

Van Gaal staat erom bekend dat hij veel tijd investeert in gesprekken met zijn spelers, zowel collectief als individueel. 'Het is onmogelijk elke dag met alle 26 spelers te praten’, weet Klaassen. ‘Maar hij is veel met ons bezig. Ook in de groep zegt hij dingen over spelers, dus iedereen weet wat hij van iedereen vindt. Dat is makkelijk.' Hoe Bergwijn het verschil tussen hun situatie bij Oranje en hun club ziet? 'Ik sluit me bij Davy aan', zei de aanvaller niet voor het eerst tijdens de persconferentie op het trainingscomplex in Qatar.

Na zijn overtuigende invalbeurt tegen Senegal, heeft Klaassen goede hoop dat er dit WK nog meer voor hem in het vat zit. 'Ik heb het gevoel dat ik dicht tegen een basisplaats aan zit', zegt de 36-voudig international. 'Onder deze trainer heb ik al heel veel wedstrijden gespeeld. Hij heeft me al vaak laten beginnen en is altijd heel duidelijk tegen mij. Dat is fijn.'

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer D. Klaassen
Meer over D. Klaassen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.