Werder Bremen heeft zaterdag dankzij Davy Klaassen de tweede zege van het seizoen geboekt. De Nederlandse middenvelder maakte de winnende treffer tegen FC Augsburg. 1899 Hoffenheim liet Borussia Dortmund wegkomen met een punt, terwijl Hertha BSC zich voor even koploper mag noemen.

FC Augsburg
FC Augsburg
2 - 3
Werder Bremen

Werder Bremen leek op rozen te zitten toen het na 36 minuten al 0-2 stond. Max Kruse opende de score en twee minuten later schoot Johannes Eggestein van afstand raak. Augsburg deed in de extra tijd van de eerste helft wel iets terug via Ja-cheol Koo en kwam na rust zelfs op gelijke hoogte toen Philipp Max een voorzet van André Hahn tegen de touwen werkte.

In de tweede helft ging het duel weer gelijk op en was het uiteindelijk Klaassen die Werder de zege bezorgde. Augsburg-goalie Fabian Giefer tastte volledig mis bij een voorzet vanaf links en de bal kwam terecht bij de vrijstaande Klaassen, voor wie intikken weinig moeite kostte: 2-3. De 25-jarige Nederlander had daarmee zijn eerste Bundesliga-treffer te pakken.

1899 Hoffenheim
1 - 1
Borussia Dortmund

Joshua Brenet kreeg een herkansing bij Hoffenheim nadat hij het Champions League-debuut van de Duitse club moest missen. Trainer Julian Nagelsmann liet de verdediger om disciplinaire gronden buiten zijn selectie, maar zette Brenet zaterdag wel in de basis. De voormalig PSV'er debuteerde daarmee in de Bundesliga en zag Joelinton vlak voor rust de score openen voor het dominant spelende Hoffenheim. De Braziliaan kreeg de bal na knullig uitverdedigen van Dortmund voor zijn voeten en schoot raak.

Het leek niet bepaald de middag van Dortmund. De ploeg van trainer Lucien Favre maakte weinig indruk en creëerde nauwelijks kansen. Het inbrengen van Jadon Sancho en Maximilian Philipp hielp daar ook niet bij en met nog een kwartier te gaan moesten de bezoekers ook nog met tien man verder. Abdou Diallo moest met een rode kaart van het veld nadat hij de doorgebroken Andrej Kramaric vloerde. Hiermee leek het duel in de tas voor Hoffenheim, maar Dortmund kwam uit het niets op gelijke hoogte via Christian Pulisic, die op aangeven van Marco Reus scoorde en de gasten alsnog een punt bezorgde.

Hertha BSC
Hertha BSC
4 - 2
Borussia Mönchengladbach

Hertha en Borussia Mönchengladbach waren voorafgaand aan hun onderlinge confrontatie nog ongeslagen in dit Bundesliga-seizoen en de bezoekers kwamen op voorsprong in de Duitse hoofdstad. Thorgan Hazard benutte een strafschop na een overtreding van Niklas Stark, maar Hertha boog de stand nog voor rust om. Het was voor de Berlijners twee keer raak na een voorzet vanaf links. Eerst scoorde Vedad Ibisevic en drie minuten later kopte Valentino Lazaro raak op aangeven van Javairo Dilrosun, die opnieuw in de basis begon bij Hertha.

Het duel was eigenlijk lang niet écht binnen voor Hertha, dat na ruim een uur wel op 3-1 kwam via opnieuw Ibisevic, die op aangeven van Salomon Kalou scoorde. Gladbach bracht de spanning enkele minuten later echter alweer terug. Alassane Pléa torende boven iedereen uit en kopte een voorzet in het doel. De thuisploeg herstelde de marge van twee opnieuw via Ondrej Duda, die er 4-2 van maakte. Dilrosun was weer de man van de assist. Door de zege staat Hertha in ieder geval voor even bovenaan. Nummer twee Bayern München speelt later op de zaterdag tegen Schalke 04.

VfL Wolfsburg
1 - 3
SC Freiburg
SC Freiburg

De vroege openingstreffer van SC Freiburg was voor VfL Wolfsburg het startsein van een pijnlijke middag in eigen huis. Roland Sallai stond helemaal vrij tussen twee verdedigers in en kopte raak. Vervolgens ging de bal op de stip na een overtreding van Renato Steffen. Wolfsburg-keeper Koen Casteels stopte de strafschop van Nils Petersen wel, maar in de rebound scoorde de spits alsnog. Toen Mike Frantz er vlak na rust na een sublieme steekpass van Luca Waldschmidt ook nog 0-3 van maakte, was het met de hoop van Wolfsburg helemaal gedaan.

Wout Weghorst stond wel in de basis, maar kon zijn stempel lang niet op de wedstrijd drukken. De Nederlander leverde na een uur wel, enigszins onbedoeld, een assist af op de 1-3 van Admir Mehmedi. De spits ontving de bal en draaide weg, maar werd vervolgens afgestopt door de defensie. Weghorst kon niet meer bij de bal, maar zijn collega-aanvaller wel. Mehmedi schoot in een keer hard raak. Meer dan dat kreeg Wolfsburg niet meer voor elkaar.

1. FC Nürnberg
2 - 0
Hannover 96
Hannover 96

Een week na zijn glansrol tegen Werder Bremen startte Virgil Misidjan bij 1. FC Nürnberg. Thuis tegen Hannover 96 ging het erg moeizaam. De thuisploeg werd in het zadel geholpen toen Hannover-verdediger Miiko Albornoz er met een directe rode kaart vanaf moest. Misidjan werd gelanceerd met een steekpass en ging naar de grond toen hij Albornoz in zijn rug voelde. Scheidsrechter Bastian Dankert kon niet anders dan rood geven. Uiteindelijk trok Nürnberg de wedstrijd alsnog naar zich toe toen Misidjan al was gewisseld. Eerst werkte Hannover-verdediger Waldemar Anton de bal in eigen doel en vervolgens maakte Törles Knöll, die er voor Misidjan in was gekomen, de 2-0.