Klaassen bereikt bijzondere mijlpaal: 'Hij zal in beeld blijven bij Van Gaal'

Reacties

Davy Klaassen heeft Ajax zaterdagavond op voorsprong gebracht tegen Go Ahead Eagles. Op slag van rust luisterde de middenvelder zijn basisplaats op met een doelpunt.

Klaassen bereikt bijzondere mijlpaal: 'Hij zal in beeld blijven bij Van Gaal'
© Pro Shots

Ajax
Ajax
1 - 1
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

Klaassen is niet zeker van een basisplaats en begon in de laatste wedstrijd voor de interlandperiode (2-1 nederlaag bij AZ) nog op de bank, maar bewees tegen Go Ahead weer zijn waarde door op een belangrijk moment te scoren. Tot zijn treffer had de ploeg van Alfred Schreuder maar weinig laten zien.

Na een voorzet van Dusan Tadic vanaf de achterlijn tikte de middenvelder de bal van dichtbij binnen. Daarmee zette hij zijn bijnaam van 'Mister 1-0' nog maar eens kracht bij. Het was zijn 24ste openingsdoelpunt in een wedstrijd van Ajax. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Klaassen maakte zijn 67ste doelpunt in de Eredivisie en gaf in zijn carrière ook al 33 assists op het hoogste niveau in Nederland, waardoor hij nu rechtstreeks betrokken was bij 100 doelpunten. Daar had Klaassen 194 optredens voor nodig. Deze eeuw waren alleen Luis Suárez, Klaas-Jan Huntelaar en Tadic direct betrokken bij honderd Eredivisie-goals van Ajax.

De productiviteit van Klaassen zal ook opvallen bij Louis van Gaal, weet Kenneth Perez. 'Daarom zal hij waarschijnlijk ook in beeld blijven bij het Nederlands elftal, ondanks dat hij weinig speelt', gaf de analist van ESPN aan in de pauze van de wedstrijd. 'Van Gaal heeft het makkelijk voor zichzelf gemaakt door te zeggen dat speeltijd niet meer allesbepalend is.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.