Klaagzang Conte over 'afwezige' videoscheidsrechter

Reacties

Chelsea-manager Antonio Conte vindt dat de videoarbiter zijn team woensdag in de steek liet tijdens het duel om de FA Cup met Norwich City. Volgens de Italiaan had het 'extra paar ogen' moeten ingrijpen toen Willian een gele kaart incasseerde voor een vermeende schwalbe.

Klaagzang Conte over 'afwezige' videoscheidsrechter

Conte is ervan overtuigd dat de tackle van Timm Klose op de Braziliaan aan het begin van de verlenging had moeten leiden tot een penalty. 'Als je de herhaling bekijkt, kun je heel duidelijk zien dat het een strafschop was', liet de manager na afloop van het duel - dat Chelsea na een strafschoppenserie winnend afsloot - optekenen in gesprek met de BBC.

In de strijd om de FA Cup en League Cup wordt sinds kort getest met de videoscheidsrechter, die de macht heeft om in te grijpen als hij vindt dat de arbiter een duidelijke fout heeft gemaakt. In dat geval kan hij bijvoorbeeld de scheidsrechter adviseren de beelden nog eens terug te kijken. Bij het incident met Willian was dat laatste niet eens het geval.

'De scheidsrechter op het veld was niet de schuldige', vindt Conte, die de discussie over het nieuwe systeem zo belangrijk vindt dat hij niet eens aandacht schonk aan het feit dat zijn team het duel met negen man afsloot. 'Degene die de beelden kan zien, had de arbiter moeten inseinen. Als de videoscheidsrechter had getwijfeld, had hij de scheidsrechter moeten adviseren de beelden zélf te bekijken.'

'Ik vond dat de scheidsrechter ook wel heel snel besloot om Willian te bestraffen. Dat betekende dat hij dus geen twijfel kende. Volgens mij had hij juist moeten wachten op de videoscheidsrechter. Als die persoon er ook honderd procent zeker van was dat Willian een schwalbe maakte, had hij een gele kaart moeten geven.'

De zege op Norwich City levert Chelsea over anderhalve week een ontmoeting op met Newcastle United in de zestiende finale van het FA Cup-toernooi. Voor het zover is wacht zaterdag eerst een Premier League-duel bij Brighton & Hove Albion en woensdag de return tegen Arsenal in de halve finale van de strijd om de League Cup.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.