Kind van de club Danny Verbeek leider van FC Den Bosch

Reacties

FC Den Bosch als koploper in de Keuken Kampioen Divisie. Na jaren van misère is er eindelijk weer reden tot optimisme bij de Brabanders. Natuurlijk met hulp van de Georgische portemonnee van Kakhi Jordania. Nog altijd wachtend op een definitief ja-woord van de KNVB, maar op allerlei manieren al actief in Den Bosch. Jordania junior ziet zijn kans en gaat zich komende winter roeren op de transfermarkt om Den Bosch om de titel te kunnen laten strijden.

Kind van de club Danny Verbeek leider van FC Den Bosch

Danny Verbeek knijpt zich wel eens in zijn arm. Hij, de jongen van de stad, het kind van de club, keerde in de zomer van 2017 bij zijn Den Bosch. Hij zal ongetwijfeld gedroomd hebben van een succesvolle terugkeer, maar realistisch gezien had ook Verbeek nooit gedacht daadwerkelijk een rol van betekenis te kunnen spelen. Nu is hij aanvoerder van Den Bosch en probeert hij de verwachtingen te temperen. Na de gelukkige zege op NEC bleef Verbeek stoïcijns melden dat er over promotie nog niet nagedacht moet worden.

Voor de middenvelder zou het een terugkeer betekenen in de Eredivisie. Als talent brak hij door in Den Bosch en werd hij opgepikt door Standard Luik, waar hij een vierjarig contract tekende maar nooit een seconde in competitieverband in actie kwam. Het was een wat merkwaardige overstap destijds die ook niet goed uitpakte. Bij FC Utrecht en NAC Breda kwam hij weer aan spelen toe, maar blessures stonden een succesvolle Eredivisie-toekomst in de weg.

Met zijn ervaring, prima passtechniek, goede schot uit de tweede lijn en inzicht en werklust is Verbeek voor dit Den Bosch goud waard. Hij is een leider, een speler tegen wie de jonge talenten die zeker nog een kans krijgen onder trainer Wil Boessen opkijken en een speler die de in Nederland belande buitenlanders de helpende hand toereikt.

Verbeek is terug, nu Den Bosch nog. Er gaan wilde geruchten over spelers die in aantocht zijn, Verbeek hoort het gniffelend aan. Hij is 28 en zou een terugkeer van zijn Den Bosch naar de Eredivisie dolgraag meemaken. Het kan nu, met dank aan Jordania en met dank aan de opgeleefde Verbeek die de Bossche ploeg bij de hand neemt.

Tekst gaat verder onder de tabellen.

De topvijf van speeldag 17:

1. Danny Verbeek (FC Den Bosch) 7,5
2. Lars Veldwijk (Sparta Rotterdam) 7,5
3. Terell Ondaan (Telstar) 7,5
4. Emil Hansson (RKC Waalwijk) 7,5
5. Abdou Harroui (Sparta Rotterdam) 7,5

Algemeen individueel klassement: 

1. Huseyin Dogan (TOP Oss) 6,75
2. Branco van den Boomen (FC Eindhoven) 6,72
Bryan Smeets (TOP Oss) 6,72
4. Istvan Bakx (Go Ahead Eagles) 6,65
5. Ramon Pascal Lundqvist (Jong PSV) 6,61
6. Ferdy Druijf (Jong AZ) 6,57
7. Danny Verbeek (FC Den Bosch) 6,53
8. Emil Hansson (RKC Waalwijk) 6,5
9. Wouter van der Steen (FC Den Bosch) 6,47
10. Mohamed Rayhi (Sparta Rotterdam) 6,46

Revanche Sparta levert drie spelers bij beste elf op
Sparta Rotterdam bezwoor een nakende crisis door Almere City met 6-1 te verslaan. Het teruggekeerde trio Bart Vriends, Royston Drenthe en Mohamed Rayhi was belangrijk, maar drie andere Sparta-spelers werden tot uitblinkers benoemd. Topscorer Lars Veldwijk uiteraard dankzij zijn drie treffers, de talentvolle middenvelder Abdou Harroui en de ervaren verdediger Adil Auassar.

'Geen enkele concurrent van Sparta heeft een spits als Veldwijk'

Namens koploper FC Den Bosch verdiende Speler van de Week Danny Verbeek een eervolle vermelding, net als zijn Finse ploeggenoot centraal in de Bossche verdediging, Leo Väisänen. Jong Ajax levert ook twee defensieve krachten: doelman Dominik Kotarski en rechtsback Sergiño Dest.

De uitverkoren middenvelders naast Verbeek en Harraoui zijn twee spelers die we in de toptien van het individueel klassement terugvinden: Istvan Bakx van Go Ahead Eagles en Emil Hansson van RKC Waalwijk. De topscorer van de Keuken Kampioen Divisie, Lars Veldwijk, krijgt voorin gezelschap van NEC'er Brahim Darri en tweevoudig Telstar-doelpuntenmaker Terell Ondaan.

In het algemeen individueel klassement is TOP Oss-speler Huseyin Dogan nog altijd koploper. Eindhoven-middenvelder Branco van den Boomen nam de tweede plek over van Dogans ploeggenoot Bryan Smeets. Koploper FC Den Bosch is de enige ploeg naast TOP Oss met twee spelers in de toptien.

Bekijk hier alle cijfers van speelronde 17 van de Keuken Kampioen Divisie. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.