Kimmich voorkomt nederlaag met waanzinnig schot, Blind blijft wachten

Bayern München heeft ternauwernood een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen 1. FC Köln in de Bundesliga. Met een knal van aanzienlijke afstand voorkwam Joshua Kimmich vlak voor tijd een nederlaag: 1-1.

© Viaplay
Bayern München
1 - 1
1. FC Köln
1. FC Köln

Bayern trad aan met Matthijs de Ligt in de basis, terwijl Ryan Gravenberch de gehele tweede helft meedeed. Daley Blind bleef op de bank zitten en wacht nog op zijn debuut in de Bundesliga. Ten tijde van de invalbeurt van Gravenberch stond het al 0-1, want in de vierde minuut tikte Ellyes Skhiri raak bij de tweede paal na een corner.

Bayern had het lastig met Köln en creëerde weinig goede kansen. Vrijwel direct na de pauze waagde Gravenberch zijn kans: de invaller trof de buitenkant van de paal met een afstandsknal. Even daarna stuitte Kingsley Coman op keeper Marvin Schwabe.

De tijd begon te dringen voor Bayern. In de laatste minuut van de officiële speeltijd schoot Kimmich snoeihard raak van grote afstand. Zijn pegel belandde via de onderkant van de lat in het doel, waardoor Bayern de tweede nederlaag van het seizoen afwendde.

Bekijk hier een samenvatting van de wedstrijd:

Hertha BSC
Hertha BSC
0 - 5
VfL Wolfsburg

VfL Wolfsburg, met Micky van de Ven in de basis, beleefde een heerlijke avond in Berlijn. Door doelpunten van Mattias Svanberg, Maximilian Arnold (strafschop), Jonas Wind, Ridle Baku en Omar Marmoush won Wolfsburg met liefst 0-5 van degradatiekandidaat Hertha. De zege was een bewijs van de sterke vorm van Wolfsburg, dat sinds 18 september niet meer verloor en de laatste zes competitieduels won.