Kimmich en Goretzka houden zich op de vlakte in nationale soap

Reacties

De uitsluiting van Jerome Boateng, Mats Hummels en Thomas Müller bij het nationale team houdt voetbalminnend Duitsland al dagen in zijn greep. Joshua Kimmich en Leon Goretzka geven aan te begrijpen dat hun drie team- en landgenoten zich ellendig voelen.

Kimmich en Goretzka houden zich op de vlakte in nationale soap

'Ik ken het nationale team vanuit mijn jeugd echt puur met deze drie namen. Zij gaven de laatste tien jaar vorm aan de ploeg en hebben ons wereldkampioen gemaakt. Ik kan volledig begrijpen dat de jongens teleurgesteld zijn', zegt Kimmich zaterdag in de Duitse media.

De beslissing van bondscoach Joachim Löw om de interlandloopbanen van Boateng, Hummels en Müller eigenhandig te beëindigen leidde tot woedende reacties. Müller zei dat hij perplex stond, Boateng gaf aan verdrietig te zijn door de keuze van Löw en de directie van Bayern reageerde ontstemd op de gang van zaken.

'Geen van deze spelers is te oud om voor de nationale ploeg uit te komen. Ze hadden een ander afscheid verdiend dan dit', meent Kimmich. Ook Goretzka, die vorig jaar present was bij Duitsland op het WK 2018 in Rusland, vindt het lastig te begrijpen dat Boateng, Hummels en Müller aan de kant zijn gezet.

'Niet alleen als voetballer, maar ook als Duitser voel ik oneindig veel dankbaarheid richting deze drie mannen. Als ik aan de wereldtitel denk, krijg ik weer overal kippenvel. Dit zijn echte persoonlijkheden. Nu ontstaat er een gat dat weer opgevuld moet worden', aldus Goretzka.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.