Kik Pierie en Michel Vlap: een kijkje achter een dubbelportret

Reacties

Kik Pierie en Michel Vlap. Namen als stripfiguren met carrières als een Fries jongensboek. Allebei spelen ze vanaf de jongste jeugd voor SC Heerenveen, waar ze dit seizoen hun definitieve doorbraak beleven. Een kijkje achter het dubbelportret dat VI van het tweetal maakte.

Kik Pierie en Michel Vlap: een kijkje achter een dubbelportret

Net als alle andere foto’s is bovenstaand beeld een greep uit de tijd. Precies goed getimed door Pim Ras, op het moment waarop Pierie de bal tijdens het hooghouden overneemt van Vlap en de twee talenten daarbij ook nog eens allebei lachend in de lens kijken. Maar op het moment dat bovenstaande afdruk wordt gemaakt, staat het tweetal al zeker een minuut of tien no-look te jongleren in de Friese winterkou met een modderige en veel te hard opgepompte bal.

De momenten voor en na een foto gaan verloren. Zoals Pierie die ziet dat hij zijn nieuwe hagelwitte sneakers wel kan afschrijven en Vlap die ondergetekende midden op een kruispunt door zijn benen speelt. En de sessie rock-paper-scissors die voorafgaat aan onderstaand beeld, omdat geen van beiden degene wil zijn die middenin een hotellobby bijna languit op een trap ligt.

Zeventien en twintig jaar oud zijn Pierie en Vlap. De een staat al sinds zijn puberteit op de scoutingslijstjes van topclubs, de ander heeft tot de laatste snik voor zijn doorbraak moeten vechten. Maar nu ze in het eerste elftal van Heerenveen staan is het genieten. Van het voetbal en alles eromheen. En al gedragen ze zich steeds meer als volwassen profs, tijdens het interview kan ook ineens een discussie ontstaan over wiens moeder het beste kan koken.

Misschien groeit dit verhaal uit tot VI-klassieker, als Pierie en Vlap over vijf jaar allebei in de top spelen. Maar het zou ook zomaar kunnen dat het een 'oh ja'-momentje is voor degene die in 2022 nog eens door deze VI kerstspecial bladert, gevolgd door de vraag: 'Vlap en Pierie, waar spelen die nu eigenlijk?'

Het eerste scenario lijkt waarschijnlijker dan het tweede, maar de weg van een jong talent is vol hobbels en kuilen. Maar voor nu overheerst de trots.

Vlap: 'Ik heb er altijd van gedroomd om profvoetballer te worden. Dat het nu zover is gekomen, is zo mooi. Als ik in Sneek herkend word door mensen, dan vind ik dat heel bijzonder.'

Pierie: 'Soms loop ik een rondje bij mijn oude amateurclub Frisia in Leeuwarden. Dan komen er kleine jongetjes die een handtekening willen.'

Vlap: 'Op zulke momenten weet je waar je gekomen bent, hè Kik. Vroeger waren wij die ventjes, weet je nog?'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.