Keuze voor PSV geeft interlandcarrière Bruma een impuls

Reacties

Bruma is voor het eerst sinds november vorig jaar weer opgenomen in de Portugese selectie. De buitenspeler van PSV kan zijn opwachting maken in de zo belangrijke EK-kwalificatiewedstrijden tegen Luxemburg en concurrent Oekraïne.

Keuze voor PSV geeft interlandcarrière Bruma een impuls

Portugal heeft zich in de vorige interlandperiode hersteld van de matige start in Groep B. Oekraïne is daar nog altijd de koploper, maar de Portugezen zijn nummer drie Servië in ieder geval al voorbij. Toch kan een misstap duur zijn door de kleine verschillen.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep B EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Oekraïne
8
6
2
0
17-4
+13
20
2
Portugal
8
5
2
1
22-6
+16
17
3
Servië
8
4
2
2
17-17
0
14
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Door de hevige concurrentie lijkt de kans klein dat Bruma gaat spelen. Bondscoach Fernando Santos kan voorin kiezen voor onder anderen Cristiano Ronaldo, Bernardo Silva, João Félix, André Silva en Gonçalo Guedes. Toch is de oproep een mooie opsteker voor Bruma, die in 2017 zijn interlanddebuut maakte bij de Europees kampioen van 2016. De 24-jarige aanvaller heeft nu zeven interlands achter zijn naam.

Bruma heeft in Eindhoven een aardige seizoenstart achter de rug nadat hij werd gehaald van RB Leipzig. Bij vijf van de acht Eredivisie-wedstrijden begon hij in de basis. Zo krijgt hij relatief veel meer speeltijd dan in Duitsland. Door zijn reserverol bij Leipzig was Bruma in de tweede helft van vorig seizoen uit beeld verdwenen bij de nationale ploeg. Bij PSV dreigt de Portugees voor de positie van rechtsbuiten nu wel voorbijgestreefd te worden door Ritsu Doan.

Bekijk hieronder de selectie van Portugal.

Bekijk hier al onze video's
Meer Portugal
Meer over Portugal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.