Keuze Southampton valt op 'gepassioneerde' Pellegrino

Reacties

Southampton heeft vrijdag Mauricio Pellegrino aangesteld als nieuwe manager. De 45-jarige Argentijn volgt de eerder deze maand ontslagen Claude Puel op.

Keuze Southampton valt op 'gepassioneerde' Pellegrino

Pellegrino meldt zich komende week bij zijn nieuwe werkgever, zodat hij de volledige voorbereiding op het nieuwe seizoen mee kan maken.

'We hadden een imponerende lijst met kandidaten. Mauricio maakte indruk op ons met zijn kennis, motivatie en capaciteiten. Hij communiceerde op een professionele wijze en deed dat met passie', aldus vicevoorzitter Les Reed van The Saints.

Pellegrino tekende voor drie jaar bij Southampton, dat vorig seizoen als achtste eindigde in de Premier League. Afgelopen seizoen was de Argentijn werkzaam voor Alavés, dat hij naar de Copa del Rey-finale loodste. Hierin bleek Barcelona te sterk.

Pellegrino, die eerder in zijn trainersloopbaan assistent was bij Liverpool, denkt dat hij en Southampton een goede match vormen. 'Mijn filosofie past goed bij de club. Ik kijk vol vertrouwen uit naar de toekomst. Ik wil niet alleen wedstrijden winnen en succesvol zijn, maar ook een teamspirit ontwikkelen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.