Keuken Kampioen Divisie blijft vruchten afwerpen voor AZ

Reacties

Veel spelers werkten zich via Jong AZ al op richting AZ 1. De in de Eerste Divisie opgedane ervaring komt de jonkies prima van pas in hun weg naar de top. Het argument dat minuten maken in een beloftenelftal op het tweede niveau van Nederland goed is, willen de Eerste Divisie-clubs doorgaans niet horen, maar feit is dat het voor de ontwikkeling van de talentvolle spelers een prima zaak is.

Keuken Kampioen Divisie blijft vruchten afwerpen voor AZ

AZ-trainer John van den Brom heeft al veel spelers via Jong AZ naar het keurkorps zien komen. De een maakt de stap makkelijker dan de ander, maar de jeugd bij AZ weet dat de kans komt als de tijd rijp geacht wordt. Alleen die wetenschap al inspireert de jeugd. Of de vertrekkende trainer Tijjani Reijnders nog een kans gaat geven deze jaargang, valt nog te bezien. Zijn opvolger Arne Slot zal Reijnders, onze Speler van de Week in de Keuken Kampioen Divisie, zonder meer als serieuze optie zien. De technisch vaardige middenvelder lijkt uitermate geschikt voor het positiespel dat Slot graag ziet.

Reijnders stapte begin vorig seizoen over van PEC Zwolle naar AZ. Hij had zijn debuut in de Eredivisie (als invaller voor Erik Bakker in minuut 91 in de met 4-2 gewonnen wedstrijd tegen Roda JC) reeds gemaakt voor de Zwollenaren, maar dat mooie moment verblindde de zoon van ex-prof Martin Reijnders allerminst. In Alkmaar zag hij de grote mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen en dat was hem meer waard dan af en toe invallen bij PEC. De speelminuten in de Eerste Divisie vormden daarbij uiteraard een schitterende bonus.

Reijnders viel vanaf zijn eerste duel bij Jong AZ op. Hij heeft een uitstekende pass, heeft oog voor zijn medespelers, beschikt over een prima schot en behoort regelmatig tot de Alkmaarse uitblinkers. Tegen Helmond Sport was hij dominant aanwezig. Niet alleen vanwege zijn drie treffers, maar ook vanwege zijn dwingende aanwezigheid in het veld.

Reijnders aast op minuten in AZ 1. Misschien nog niet dit seizoen, al rechtvaardigt zijn vorm zeker een kans. Mocht hij de hoofdmacht niet halen, dan zal menig Eredivisieploeg zijn naam in een kladblok hebben opgeschreven. Reijnders is inmiddels twintig en na de zomer is hij qua leeftijd en qua prestaties toe aan een stap hoger. Het is aan AZ of hij de volgende in een reeks jongelingen is die het eerste elftal halen. Niet helemaal zelf opgeleid, maar de laatste twee seizoenen wel klaargestoomd via het Jong-elftal.

De topvijf van speeldag 26:

1. Tijjani Reijnders (Jong AZ) 8,5
2. Halil Dervisoglu (Sparta Rotterdam) 8,0
3. Fankaty Dabo (Sparta Rotterdam) 8,0
4. Mohammed Ihattaren (Jong PSV) 7,5
5. Ryan Gravenberch (Jong Ajax) 7,5

Sparta hofleverancier na galavoorstelling tegen Go Ahead

Sparta Rotterdam maakte eindelijk weer eens een prima indruk in een competitiewedstrijd. Tegen directe concurrent Go Ahead Eagles swingden de Rotterdammers zoals ze dit seizoen graag regelmatig gedaan hadden. De galavoorstelling eindigde bij 6-1 en had tot gevolg dat Sparta drie spelers aan het Elftal van de Week leverde.

Fankaty Dabo was dit seizoen nog op niet veel geslaagde acties te betrappen, maar de rechtsachter kon terugkijken op een uitstekende middag tegen de matige Deventenaren. Collega-verdediger Dirk Abels kon ook terugkijken op een prima optreden. De absolute uitblinker aan Spartaanse zijde was uiteraard Halil Dervisoglu. Hij kreeg vier doelpunten achter zijn naam: drie keer was hij uiterst koelbloedig in de afwerking en een schot van Mohamed Rayhi ging ook via Dervisoglu in het doel.

Achterin veroverden naast twee Spartanen ook twee Eindhovenaren een plek bij de beste elf. FC Eindhoven verloor in de blessuretijd van FC Twente, maar Augustine Loof en Siebe van der Heyden speelden een puike partij tegen de Enschedese titelfavoriet. De goalie van de Tukkers, Joël Drommel, is de Doelman van de Week.

Speler van de week Tijjani Reijnders van Jong AZ, die alle Alkmaarse goals tegen Helmond Sport voor zijn rekening nam, is een van de vier beloftenelftalspelers die het Elftal van de Week haalden. De grote talenten Ryan Gravenberch (Jong Ajax) en Mohammed Ihattaren (Jong PSV) gebruikten het Keuken Kampioen Divisie-podium om hun kunsten te vertonen. Reijnders' ploeggenoot Jeremy Helmer liet zien na een blessure weer op de weg terug te zijn. De laatste speler in het Elftal van de Week is de door NEC van SC Heerenveen gehuurde Jordy Bruijn.

In het algemeen klassement gaat Branco van den Boomen nog altijd onbedreigd aan de leiding. Zijn voorsprong op de vier achtervolgers bedraagt inmiddels liefst 0,26 punten. Die vier zijn Huseyin Dogan (TOP Oss), Dylan Seys (RKC Waalwijk), Istvan Bakx (Go Ahead Eagles) en Aitor Cantalapiedra (FC Twente).

Algemeen individueel klassement:

1. Branco van den Boomen (FC Eindhoven) 6,78
2. Huseyin Dogan (TOP Oss) 6,52
Dylan Seys (RKC Waalwijk) 6,52
Istvan Bakx (Go Ahead Eagles) 6,52
Aitor Cantalapiedra (FC Twente) 6,52
6. Emil Hansson (RKC Waalwijk) 6,50
Abdou Harroui (Sparta Rotterdam) 6,50
Wouter van der Steen (FC Den Bosch) 6,50
9. Mohamed Rayhi (Sparta Rotterdam) 6,48
Bryan Smeets (TOP Oss) 6,48
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.