Kerk blijft ondanks Duitse en Franse interesse vooralsnog in Utrecht

Reacties

De transferwens van Gyrano Kerk blijft vooralsnog onbeantwoord. FC Utrecht verwacht meer te kunnen krijgen voor de 25-jarige aanvaller.

Kerk blijft ondanks Duitse en Franse interesse vooralsnog in Utrecht
© Pro Shots

Al sinds de zomer van 2020 heeft Kerk een sterke vertrekwens. Na het seizoen 2019/20, waarin hij tien keer scoorde en acht assists afleverde, stonden de clubs in de rij. Grote namen uit het Championship, de Bundesliga én Italië.

Cagliari deed een bod, met Hellas Verona bereikte Utrecht zelfs een akkoord over een deal van zo'n acht miljoen plus bonussen. Maar die deal ketste op het laatste moment alsnog af. Dat was zowel sportief als financieel een aardige tik voor de aanvaller.

Deze zomer wenkte een nieuwe kans. Wederom was er volop interesse. FC Kopenhagen, Werder Bremen, Stade Rennes en Stade Brest; allemaal informeerden ze naar de buitenspeler. De enige die een formeel bod neerlegde in Utrecht was Anderlecht. De Belgen waren bereid tussen de drie en vier miljoen euro op tafel te leggen. Maar voor dat bedrag houdt het ambitieuze Utrecht de handenbinder liever nog een jaar in de Eredivisie. De club zet hoger in.

Kerk beschikt bovendien nog over een tweejarig contract. De verwachting is dat de drie tot vier miljoen die nu wordt geboden, ook volgend jaar nog wel op tafel komt. FC Utrecht moet spelers verkopen om zwarte cijfers te kunnen schrijven, maar dat kan ook later nog. In de winterstop of desnoods aan het einde van het seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.