Kenedy ontsnapt na idiote actie: 'Scheids kan dit niet beoordeeld hebben'

Reacties

Kenedy wordt niet gestraft voor de schop die hij uitdeelde in de uitwedstrijd tegen Cardiff City, zo heeft de FA bekendgemaakt. De middenvelder van Newcastle United ontsnapt aan een schorsing.

Kenedy ontsnapt na idiote actie: 'Scheids kan dit niet beoordeeld hebben'

Kenedy leed zaterdag na ruim een halfuur spelen opnieuw balverlies en gaf uit frustratie een schop aan Victor Camarasa (zie video onder). Het leek erop dat scheidsrechter Craig Pawson de idiote actie van de Chelsea-huurling had gemist. De arbiter heeft echter aangegeven dat hij het moment beoordeeld heeft en dus kan Kenedy niet op basis van videobeelden geschorst worden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het zorgt voor de nodige verbazing in Engeland, waar de analisten na de wedstrijd al erg kritisch waren op Kenedy. De Braziliaan verstuurde in de eerste helft geen enkele pass die bij een medespeler aankwam en miste in blessuretijd ook nog eens een strafschop, waardoor Cardiff City en Newcastle United met een doelpuntloos gelijkspel uit elkaar gingen.

'Misschien was het juist wel gunstig geweest voor Newcastle als Kenedy een rode kaart had gekregen, zó slecht was hij', stelde Craig Bellamy na afloop. 'Het was dapper dat hij wilde aanleggen voor de strafschop, maar als je zo'n slechte wedstrijd hebt gespeeld, dan moet één van je ploeggenoten zeggen: Joh, we hebben vandaag wel genoeg gezien van je. Als we deze wedstrijd willen winnen, kan beter iemand anders de penalty nemen.'

Jamie Carragher denkt dat Pawson in de rust wel door kreeg dat hij Kenedy een rode kaart had moeten geven: 'Hij stond erbovenop, maar heeft het gewoon gemist. In de tweede helft krijgt Isaac Hayden vervolgens wel rood. Ik denk dat een gele kaart daar ook wel had volstaan, maar Pawson wist dat hij voor rust een grote fout had gemaakt. Hij wilde niet nog een rode kaart missen.' Phil Neville vulde aan: 'Kenedy geeft gewoon een ordinaire schop, maar de scheidsrechter keek naar de bal. Hij kan dit niet gezien en beoordeeld hebben.'

Pawson beleefde zo geen gelukkige middag in Wales. De scheidsrechter miste in het duel in het Cardiff City Stadium ook nog een zeker lijkende rode kaart voor Harry Arter, na een spijkerharde tackle van de Cardiff-middenvelder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.