Kemkers en FC Groningen uit elkaar

Reacties

Gerard Kemkers vertrekt dit najaar bij FC Groningen. De 51-jarige Kemkers was sinds december 2014 actief bij de club als manager performance center.

Kemkers en FC Groningen uit elkaar

Kemkers, die als schaatscoach van TVM twaalf jaar lang uiterst succesvol was met Sven Kramer en Ireen Wüst, moest op het nieuwe complex van Groningen zorgen voor een absoluut topsportklimaat. Kemkers tekende in 2014 een contract tot medio 2018, maar met de insteek om langer met elkaar door te gaan.

Daar zien de partijen nu toch van af. Na de officiële opening van het TopsportZorgCentrum, die gepland is voor dit najaar, gaan Kemkers en Groningen uit elkaar.

'Beide partijen konden het niet eens worden over een nieuwe invulling van het takenpakket en de bijbehorende bevoegdheden van de manager topsport en talentontwikkeling. Kemkers had een andere structuur voor ogen. FC Groningen had de intentie langer door te gaan met Kemkers, maar heeft na tal van gesprekken besloten vast te houden aan haar visie dat de gehele voetbalorganisatie van de club onder de verantwoordelijkheid valt van de technisch manager', meldt de club in een statement.

'We hebben intensief met elkaar gesproken en als je dan als volwassen professionals niet met elkaar op één lijn kunt komen, moet je een keuze maken. Voor mijn gevoel zou ik richting de toekomst te weinig inbreng hebben en dan moet je met elkaar tot de conclusie komen dat het voor beide partijen het beste is de samenwerking te beëindigen', reageert Kemkers. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.