Keizers Sporting staat dankzij imposante reeks in top van Europa

Reacties

Sporting Portugal heeft zaterdag weer gewonnen in de Portugese competitie. De formatie van trainer Marcel Keizer imponeert de afgelopen weken en boekte tegen Vitória Guimarães de achtste zege op rij in de Primeira Liga.

Keizers Sporting staat dankzij imposante reeks in top van Europa
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon
2 - 0
Vitória Guimarães
Vitória Guimarães

Sporting klom eind maart al naar de derde plaats op de ranglijst en verloor voor het laatst een competitiewedstrijd op 3 februari, toen Benfica met 2-4 te sterk was. Het gat met die club, de nummer twee, is vijf punten, maar Benfica speelt zondag nog tegen Sporting Braga. De tweede plek en het bijbehorende ticket voor de voorronde van de Champions League lijkt er daardoor niet meer in te zitten voor de ploeg van Keizer. De bekerfinale tegen FC Porto wacht nog wel op 25 mei.

Langste reeks competitiezeges in Europa

1. Manchester City Premier League 11
2. Aston Villa Championship 10
3. Olympiakos Super League 9
4. Sporting Portugal Primeira Liga 8
5. Liverpool Premier League 7
6. Ajax Eredivisie 6
RB Leipzig Bundesliga 6
Troyes Ligue 2 6
Dinamo Kiev Premier League 6
Rode Ster Belgrado Super Liga 6

Keizer moest het tegen Vitória Guimarães opnieuw stellen zonder Bas Dost, die al weken kampt met een knieblessure. Nemanja Gudelj zat een schorsing uit. Sporting domineerde tegen de nummer zes van de competitie en kwam na 39 minuten op voorsprong via Raphinha, die knap afrondde na een voorzet van Bruno Fernandes.

De doelpuntenmaker was vlak na rust de aangever bij de 2-0 van Phellype, die in de afgelopen vijf wedstrijden van Sporting zes keer trefzeker was. Vervolgens ging aan de kant van Vitória Ola John naar de kant. De 26-jarige Nederlander speelt sinds dit seizoen bij de Portugese club en heeft een verleden bij onder andere FC Twente, Benfica en Reading. Aan de stand veranderde daarna niets meer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Sporting Portugal
Meer over Sporting Portugal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.