Keizers Sporting naar bekerfinale ondanks gemiste penalty Dost

Het Sporting Portugal van trainer Marcel Keizer staat in de finale van het toernooi om de Taça da Liga, het tweede bekertoernooi van Portugal. De ploeg schakelde Sporting Braga na strafschoppen uit, ondanks een misser van Bas Dost.

Dost begon, in tegenstelling tot Nemanja Gudelj, niet in de basis bij Sporting, maar Keizer liet de spits na 69 minuten invallen voor Luiz Phellype. De stand was toen al 1-1. Dyeho Sousa had de score al na drie minuten geopend en Sebastián Coates trok de stand voor rust nog gelijk. Doordat er in de tweede helft niet meer werd gescoord, kwam het aan op een penaltyserie.

Beide ploegen bleken niet bepaald sterk in het nemen van strafschoppen: Dost, Coates en Nani misten namens Sporting Portugal en bij Braga kregen Ricardo Horta, Paulinho en Murilo de bal er niet in. Uiteindelijk viel de beslissing bij de zevende ronde: Jefferson schoot raak namens Sporting Portugal, terwijl Ricardo miste voor Braga.

De ploeg van Keizer speelt komende zaterdag de finale tegen FC Porto.