Keizer verrast met basisplaats voor Neres tegen Rosenborg

Reacties

Trainer Marcel Keizer heeft in zijn opstelling één wijziging doorgevoerd voor het thuisduel met Rosenborg BK. David Neres krijgt de voorkeur boven Justin Kluivert. In de defensie is wederom plaats voor Mitchell Dijks.

Keizer verrast met basisplaats voor Neres tegen Rosenborg

Dijks begint als linksback in de verdediging en Nick Viergever heeft een plek in het centrum bij afwezigheid van Davinson Sánchez. Laatstgenoemde ontbreekt wederom in de wedstrijdselectie. Sánchez hervatte na het duel met Heracles Almelo (2-1 nederlaag) woensdag de training, maar viel donderdag af voor de wedstrijd tegen de Noren. Voor de 21-jarige Colombiaan lonkt een transfer naar Tottenham Hotspur.

Op het middenveld kiest Keizer met Donny van de Beek, Lasse Schöne en Hakim Ziyech voor de gebruikelijke namen. Frenkie de Jong zit wederom op de bank. Naast hem zit nu ook Kluivert. De achttienjarige aanvaller begon de eerste drie duels van het seizoen in de basis, maar moet nu plaatsmaken voor Neres. De Braziliaanse vleugelspits krijgt in de voorhoede gezelschap van Kasper Dolberg en Amin Younes.

Voor aanwinst Luis Manuel Orejuela, de nieuwe rechtsback van de Amsterdammers, komt de confrontatie met Rosenborg nog te vroeg. Het duel tussen Ajax en Rosenborg in de play-offs van de Europa League begint om 20.45 uur.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, Viergever, Dijks; Van de Beek, Schöne, Ziyech; Neres, Dolberg, Younes.

'Ajax en Tottenham Hotspur naderen elkaar over Sánchez'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.