Keizer over Sánchez: 'Wil alleen spelers met volledige focus'

Reacties

Davinson Sánchez zit niet bij de wedstrijdselectie van Ajax voor het uitduel met Heracles Almelo van zaterdagavond. Dat heeft alles te maken met de recente transferperikelen.

Keizer over Sánchez: 'Wil alleen spelers met volledige focus'

Eerder vandaag werd bekend dat Tottenham Hotspur verregaande interesse heeft in Sánchez, de Amsterdammers hebben een bod van zo'n veertig miljoen euro echter resoluut naast zich neergelegd. Bovendien heeft de 21-jarige Colombiaan een flinke opwaardering van zijn contract aangeboden gekregen: Ajax wil hem onder geen beding laten gaan. Desondanks is Sánchez er vanavond niet bij, als de Amsterdamse ploeg op visite gaat bij Heracles Almelo. Jongeling Damil Dankerlui neemt de opengevallen plek in de wedstrijdselectie in. In het Polman Stadion wordt om 20.45 uur afgetrapt.

De basisplek van Sánchez, naast Matthijs de Ligt in het hart van de defensie, zal in Almelo ingevuld worden door Nick Viergever. Daardoor komt er op linksback een plaatsje vrij voor de weer in genade aangenomen Mitchell Dijks.

Op de website van Ajax geeft trainer Marcel Keizer aan dat Sánchez inderdaad te veel is afgeleid door de transferperikelen. 'Marc Overmars en ik hebben allebei contact met Davinson gehad over de zaken die rondom hem spelen. Natuurlijk hoop ik dat hij bij Ajax blijft, maar vanavond spelen we zonder hem. Ik wil alleen spelers mee die honderd procent focus hebben op Heracles – Ajax.'

Dankerlui neemt door de afwezigheid van Sánchez vanavond plaats op de reservebank.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.